USA idag

USA idag

Obama vann presidentvalet, kul för honom. Jaja, i valet mellan McCain och Obama var han väl självklar, men jag hade hellre sett Hillary på presidentstolen. Tänk va häftigt med en kvinnlig president!
 
Visst är det väl banbrytande med en svart president, men ännu mer med en kvinnlig som dessutom har vettigare åsikter. Hur blir det nu med aborter och andra viktiga frågor som bakåtsträvarna hittills inte haft så mycket framgång med. Obama är ju öppet mot aborter, så vad händer med alla de kvinnor som faktiskt vill och behöver göra en abort?
 
Men men… USA var väl inte mogna för en frispråkig kvinna. Det låg henne nog lite för mycket i fatet att hon varit gift med Bill? Å andra sidan är Sverige också dåligt på att ta hand om kvinnliga politiker, se bara på mej och många andra tjejer som försökt göra karriär inom politiken. Man får inte vara för frispråkig och man måste förstå det politiska spelet och intrigerna som pågår.
 
Men en dag… DÅ är det dax både för USA och lilla Sverige att förstå att det finns kompetenta kvinnor som inte behöver kvoteras in, utan som är bra precis som de är och kan få jobbet på egna meriter!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *