En massa fix

En massa fix

Senaste veckorna har gått i ett galet tempo, men vi har fått en massa viktiga grejer gjort också. Ni vet såna där ”måsten” som att fixa med läkarbesök och sånt. Nu är iaf det mesta gjort och jag är nöjd.

Vi har varit hemma i drygt tre veckor nu, efter att ha varit borta i nästan tre månader. Efter en så lång tid borta ligger man efter med ungefär allt. Det var länge sedan det var dax att fixa nya glasögon, kolla upp nya födelsemärken, tvätta fönster, fixa läkartider och en massa annat. Så det var lixom bara att ta tag i.

Det enklaste som var bland det viktigaste var att fixa nya glasögon, så det var det första jag gjorde. Jag bokade tid och sprang dit innan ett event en tisdageftermiddag. Jag trivdes i mina gamla bågar och såg att de fortfarande fanns i sortimentet, så jag gjorde det väldigt enkelt för mej och köpte ett par likadana. Plus ett par extra, för bara 800 kr, som var lite bling på såklart.

Det skulle ta ca tio dagar att få dem, men redan på lördagen kom sms:et att de var färdiga. Fyra dagar bara! Jösses! Så himla bra! Så var det ur världen 🙂

Jag fixar mina tänder på tandläkarhögskolan, det innebär att varje besök tar väldigt lång tid. Minsta lilla moment ska nämligen kollas av lärare som ska godkänna elev att gå vidare. Varje besök tar därför 2-3 timmar och bara en undersökning tar typ två besök, men kostar å andra sidan nästan ingenting. Detta var det dax för nu och jag tänkte att det är lixom bara att göra. Det var länge sen och på tiden, så det var bara att görat.

Så jag åkte dit, träffade min nya student som påbörjade undersökning av min mun. Imorrn är det tredje gång, då ska hon äntligen påbörja behandlingen. Det blir väl att ta lite tandsten, för där är inga hål den här gången heller. Så jag kanske blir klar imorrn, men vi har en tid till bokad nästa vecka också i fall att.

Då är alltså munnen under kontroll igen. Jag har också kommit på att jag inte är det minsta orolig längre för att gå till tandläkaren. Jag som inte alls tyckt om det förut och gärna ”glömde” allt som hade med tandläkaren att göra. Skönt att inse det faktiskt.

Nu till det där som är riktigt allvarligt… Under sommaren fick jag en prick på magen, den växte och började bete sej lite underligt. Jag har mängder med prickar och är under ständig koll hos läkare.

Jag går på en särskild hudmottagning där det är jättesvårt att få tid. Men jag skickade iaf ett meddelande på 1177 och berättade om pricken. Och fick tid direkt. Väldigt överraskande. Så jag åkte dit och behövde i princip bara lyfta på tröjan, så var operation bokad.

Det kan vara förstadium till cancer… ajdå… jag mailade förra måndagen, var där på torsdagen och opererades i måndags. Ibland går det väldigt snabbt, den här gången var det tydligen allvar. Nu får jag däremot vänta 10-12 veckor på besked, men pricken är ju ändå borta och ska förhoppningsvis inte ge något mer besvär.

De här var såklart de viktiga grejerna. Allt med hälsan är ju det viktigaste av allt. Jag ser bra igen, har en frisk mun och en hyfsat frisk hud. Good enough lixom.

Och medan allt detta görs hinner man ju både komma efter med jobb och hem, Ja, ni ser ju… detta är första blogginlägget sedan förra veckan. Men nu är jag iaf lite ikapp med bokrecensioner och receptskrivande. Vi har även hunnit att vinterstädat trädgården ute och tvättat fönster inne. Så ja… jag tror att jag ändå känner mej hyfsat nöjd.

Jag har dessutom skött träningen perfekt och nått mitt stegmål nästan varje dag. Klapp på axeln på mej!

Det har hänt lite annat också, det ska jag berätta om i ett annat inlägg 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

3 svar på ”En massa fix

  1. Ja alla sådana där tråkiga måsten. Har satt igång och storstäda hemma. Tar lite åt gången, för jag vill att allt är klart innan vi åker. Min man kommer inte vara glad då jag ska julpynta redan i november, men så får det bli.

  2. Ni har verkligen full rulle. Och vad skönt att du fick en tid snabbt för pricken och att de tog bort den. Hoppas att den inte orsakar mer besvär nu när den är borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *