1/12 ett viktigt datum!

1/12 ett viktigt datum!

Den första december varje år infaller World Aids Day, en dag då aids på olika sätt uppmärksammas i hela världen för att öka kunskapen och medvetenheten om sjukdommen. I mina ögon en väldigt viktig dag!

Elaka och fördomsfulla människor menar på att det bara är bögar som har hiv och aids och då behöver man väl inte göra så stort väsen av det… men så är det ju inte! Å även om det vore så så måste alla allvarliga sjukdommar bekämpas och ökas kunskapen runt. Men nu är det ju även kvinnor, barn, straighta som homosexuella som drabbas. Runt om i hela världen. Kunskapen är bättre idag än den var för bara 10 år sedan, men det är ändå inte tillräckligt. Numera vet de flesta att varken hiv eller aids smittar vid kontakt och att det finns bromsmediciner som gör att hiv inte automatiskt behöver innebära aids eller död. Men i vissa länder tror man fortfarande att sex med en oskuld kan skydda mot sjukdommen. Eller att tandkräm på snoppen stoppar viruset från att spridas.

Alla länder uppmärksammar dagen på olika sätt, i Sverige har vi haft ett ballongsläpp och en gala de senaste 7 åren. I lördags var det stora ballongsläppet som cymboliserar minnet av alla dem som förlorat kampen mot sjukdommen. En helt magisk upplevelse faktiskt! Att se alla dessa röda, hjärtformade ballonger leta sej upp bland molnen är mäktigt! Ni som bor i Stockholm ska verkligen försöka vara med någon gång.

Och i tisdags var det Love4lifegala i Eric Ericssonhallen som var vackert dukat och bjöd på fantastiska artister och uppträdanden. Jag vann biljetter till galan genom 4good och fick avnjuta en jättegod 3-rättersmiddag på bästa plats framför scen. Precis som ballongsläppet så är detta en kväll med hjärta. En gala där man innesluts i en kärleksbubbla där budskapet är livsviktigt. Under kvällen fick vi höra fruktansvärda berättelser, veta mer om statistiken, höra allt om forskning och se vilken nytta pengarna som samlas in faktiskt gör. En livsviktig kväll helt enkelt!

Peter Englund är den fantastiska människan bakom World Aids Day och Love4lifegalan i Sverige. Han har genom åren kämpat med att föra fram dagen i ljuset, planerat galan och lagt ner hela sin själ i projektet. Det blev väldigt känslosamt när förra årets förmånstagare kom upp på scen och gav en överraskad och märkbart rörd Peter en stor bukett blommor som tack. Känslosamt blev det även när Andreas Lundstedt fick ta emot årets hederspris, vilket han inte hade en aning om.

Årets förmånstagare är Crane och Erikshjälpen som i detta nu skapar en musikstudio för barn i Uganda som på olika sätt drabbats av hiv och aids. Genom att skapa musik får barnen en chans att berätta om sin verklighet, så att budskapet sprids till makthavare i Uganda. Du kan också hjälpa till! Genom att swisha valfritt belopp till 123 9009283 kan du ge din gåva och hjälpa barnen till ett helt nytt liv. Du har all information i bilden här brevid, klicka så blir den större.

Man kan hjälpa till på fler sätt! Auktionssajten Lauritz.com har ett flertal auktioner ute som alla kan bjuda på. Man kan vinna showbiljetter till Alcazar, en
middag med Nanne Grönwall, en träff med Babben Larsson, en hemma
hos-spelning med Jan Johansen och mycket mer. Samtliga auktioner avslutas 10/12, så passa på!

Ni är ett antal tusen som läser min blogg och jag vet att de allra flesta av er har stora härliga hjärtan. Många av er kanske inte ens visste om att det finns en World Aids Day och det är därför jag skriver om det! Jag skriver för alla barnens skull, för att ni ska veta och kunna hjälpa. Det finns vissa saker som jag brinner mer för än annat och det är bla våra barn och deras rättigheter, att man ska få vara den man är och leva sitt liv i en fredlig värld. Jag vet att många av er också tänker så och därför räknar jag med att iaf några av er tar till er den här informationen och faktiskt swishar iväg en liten summa till Musikprojektet här ovan eller bjuder på någon av auktionera. Varför inte dela detta inlägg så att fler får informationen?

Jag har inte skrivit så mycket om vilka artister som uppträdde, det är lixom inte det viktiga här… men som ni ser på bilderna så var Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren konferencierer tillsammans med Peter Englund. Sanna Nielsen, Andreas Lundstedt, Anton Ewald, Velvet och Rickard Söderberg mfl sjöng så man fick ståpäls. Rickard sjöng även årets Love4Lifelåt som var oerhört stark! Vi fick även lära oss Fågeldansen, återuppleva 80-talets mode och se Ballongdansen. På min instagram kan ni se korta filmsnuttar från några av uppträdandena, bla när Sanna och Rickard sjunger. Kolla det!

Vi var på galan första gången förra året och hoppas på att komma även nästa år. Det är en supermysig kväll, med både skratt och tårar. Man blir berörd och även upprörd. En kväll i kärlekens tecken.

Med kärlek kan vi övervinna allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *