12 aftonklänningar!!!

12 aftonklänningar!!!

Att packa till en solsemester är enkelt, då slänger man bara ner badkläder, nån snygg klänning och mycket att läsa. Att packa till en medelhavskryssning som dessutom är en bröllopsresa är inte riktigt lika enkelt…

När man är på kryssning är det oftast uppklädda middagar. Det betyder att man byter om till klänning och kavaj innan man ska äta. Är man dessutom sk ”honeymooners” så kan det innebära att man blir inbjuden till kaptenens bord, då gäller det att vara rätt klädd. Dessutom går man i land och vill kanske besöka en och annan byggnad som kräver täckta knän och axlar. Så man får fundera lite extra för att allt ska bli rätt.

12 kvällar innebär minst 6 klänningar, 12 har jag helt enkelt inte (än), så jag får använda dem två gånger och skifta tillbehören. Isöndags började jag därför att inventera mina garderober. Jag kastade klänningar åt alla håll, provade och bedömde. Till slut hade jag iaf 6-7 stycken som jag tyckte fungerade till en uppklädd middag. Jag är inte helt nöjd, men har tid på mej att ev korrigera mina val. Jag har köpt en massa fina klänningar på Tradera för typ ingenting, de kom väl till pass nu. Jag hinner nog ta en vända till där innan vi ska åka.

Vi har även bokat våra utflykter på resan. Vi ska alltså åka ett varv runt Italien kan man säga, men stopp i bla Florens, Rom och Venedig. Vi har bestämt att vi ska se Pisa, Pompeji, Colosseum, Vatikanen, åka gondol i Venedig och en massa annat. Utflykterna kostar mellan 300 och 800 kr lite beroende på hur många timmar man är borta, det tycker vi är helt ok. En bra grej när man åker på kryssning är att man får smakprover på olika platser och på så sätt ser om man vill återkomma dit igen eller är nöjd. Jag är ganska säker på att jag varken kommer tillbaka till Pisa, Pompeji eller Venedig, så det gäller att passa på!

Om knappt tre veckor åker vi. Vår resa börjar på pendeltåget i Tumba och sedan med lunch på Pontus in the Air på Arlanda. Där har Pontus lovat att laga sin bästa mat till oss innan vi drar iväg till Barcelona där båten väntar på oss. Har ni inte ätit där så ska ni absolut göra det! Å missa inte pinacoladapannacottan! Eller testa någon av hans typ 200 olika champagner som finns i hans vinkällare. Det är helt klart värt att gå dit, särskilt som man kan ladda mobilen och samtidigt ha koll på flygen på skärmarna som finns där. En bra plats att vänta helt enkelt!

Det närmar sej, bäst att fortsätta packa, det ska ju med lite annat än klänningar… typ en miljon skor, smycken och en massa annat  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *