19 minuters kvalitetstid med barnen

19 minuters kvalitetstid med barnen

I Storbrittanien får barnen hela 19 minuter enskild tid med sina föräldrar per dag. En undersökning som gjordes i sverige för några år sedan, visade att svenska barn får 2-4 minuters kvalitetstid med sina föräldrar. Fruktansvärt!
 
Det är alltså tid där man lyssnar på sina barn och inte gör något annat samtidigt. Dessutom får barnen några minuter till medan man gör något annat under tiden man pratar med dem, lagar mat eller fixar med annat.
 
Jag som varit hemma med mina grabbar i tio år blir ju alldeles förskräckt. Oavsett om det är 2 minuter eller 19, så ligger vi låååångt över. Se bara nu, hela dagarna tillbringar vi tillsammans. Visst, allt är ju inte kvalitetstid, men en hel del…
 
Barnen behöver mer vuxentid, för allas skull!
 

2 svar på ”19 minuters kvalitetstid med barnen

 1. Jag har också sett den här typen av undersökningar förut om föräldrars barntid. Jag undrar om de stämmer. De jag har sett bygger på att föräldrar själva uppger hur mycket tid de har med barnen. Här är lätt att både överskatta o underskatta. Sen kan jag väl tycka att tid med ett barn i bilen eller vid köksbordet under matlagning kan vara väl så kvalificerad. I Sverige jobbar ju i stort sett alla mammor, till skillnad från en del andra länder, och då blir det barntid medan man gör annat.

 2. Kvalitetstid…bara DET, är ju egentligen ett konstigt ORD.

  TID…den ständiga (för de flesta) bristvaran.
  Men TIDEN finns, om man bara VILL. Kanske man inte ska komplicera till, tillvaron…och just benämna -att finnas till-, som Kvalitetstid. För det är ju det-det egentligen ÄR!
  Min erfarenhet, är-att bara jag fanns hemma-så räknade ungarna DET, som både Trygghet, Stimulans och viss *bekvämlighet*.
  Naturligtvis gjorde vi saker tillsammans utöver-att *bara* vara hemma,men det var ändå Hemma-Tiden…som gjorde deras tillvaro…till något de minns!
  Mest minns de dagar, då vi inte rörde bilen! (Vi bodde *på landet*) Tänk, att kunna få leka,OCH veta att någon förälder ÄR hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *