2020 – röjt, renoverat och promenerat

2020 – röjt, renoverat och promenerat

2020 handlade inte bara om hälsan, även om den stod för en stor del – utan även om alla projekt som vi faktiskt hann med hemma. Vi fick massor gjort!

Del 1 av årssammanfattningen hittar ni HÄR, nu kommer del 2:

2020 började ju ändå bra, med en fin resa och allt. När vi kom hem stängde hela Sverige över en natt och vi fick en massa tid över. Rätt snart kom påsken med en sammanhängande ledighet, skulle vi ta tag i ”den stora rensningen” så var det nu! Det var dax att dyka ner i källaren för, i bästa fall, sista gången. Nu skulle det ske, grejerna skulle bort!

Vår källaren är inte ens en källare, det är en krypgrund. Där har vi haft översvämning tre gånger, vid den första för tio år sedan förstördes massor. Ändå fanns där alldeles för mycket grejer fortfarande… det tog faktiskt flera dagar att ta upp allt. Mest för att det inte fanns plats i vardagsrummet att lägga allt, så det fick bli vart efter grejerna sorterades och försvann.

Vi stängde av nostalgin totalt. Nu skulle grejerna väck på ett eller annat sätt. Mängder sattes ut till försäljning och det var skytteltrafik av köpare hem till oss. Mycket gavs bort (som på bilden, den som ville fick ta) och secondhand. När källaren var tom tömde vi även vinden, det som var kvar skulle nämligen få plats där. Å det får det nu!

Vart efter källaren tömdes blev vi lättare och lättare och när vi ställt sista lådan på sin rätta plats på vinden var lättnaden total. Den fulla källaren och den överfulla vinden står nu hopplockad i ca 20 plastbackar på vinden. Snyggt och prydligt. Fattar ni känslan!!!

Reserestriktionerna kom och vi tänkte att det är väl bara att fortsätta. Förrådet var i bedrövligt skick, golvet hade tom börjat sjunka in och det luktade lite konstigt där. Vi visste att vi skulle vara tvungna att riva det helt inifrån och nu skulle det finnas tid. Det var bara att sätta igång. Mer röja, sälja, ge bort. Köparna fortsatte komma, grejer försvann i en strid ström men även loppislådorna fylldes och snart stod ett 20-tal kartonger proppfulla i garaget i väntan på en loppis som numera var förbjuden att ha.

Hur stor eller liten en renovering än är, så blir det alltid större än man tänkt sej. Vi fick mycket riktigt riva hela förrådet, på insidan, men där var så mycket konstigheter och fusk bla under golvet och i väggarna, att en del av det som vi tänkte behålla fick rivas ändå och byggas om. Men till slut stod vi där ändå, med ett helt och fräscht förråd. Med nya funktionell förvaring och kunde lasta in det som faktiskt skulle vara där. Ett hörn behöll vi tomt, där skulle loppislådorna få bo över vintern.

Nu var vi inne i Juli och insåg att vi blir nog hemma över hösten också. Vi kanske skulle passa på att ta hand om garaget också? Så det gjorde vi! Även den här gången blev projektet mycket större, då vi bla hittade hål in till grannarna och en humlebo i väggen. Men det blev ordning och reda även i garaget och innan vi stuvade in alla grejer igen, körde vi en sk Loppis-Safari inne i garaget och sålde av massor! De 20 loppiskartongerna blev 8 och får plats i förrådet nu, tills vidare.

När vi fixade med garaget och inredningen där, passade vi på att även göra om utrymmet under trappen inne, så det blev ordning där också. Och medan vi gjort allt detta har vi alltså gått och gått och gått. I maj började vi upptäcka Botkyrkas olika motionsslingor, under hösten tog vi oss vidare till Huddinge – där vi har en hel del kvar att upptäcka. Hittills i år har vi gått ungefär 300 MIL!!!

Som grädde på moset röjde vi även i trädgården under sommaren och fixade vardagsrummet under hösten och vi har självklart lagt upp planer för nästa års projekt. Då ska vi fixa entrén och bygga trädäck på baksidan. Sen är allt tipptopp!

Vi har alltså fått ordning i alla utrymmen som samlar saker. Sålt av massor. Renoverat två stora projekt. Och gått 300 mil. Fattar ni vilka bra grejer vi har gjort och hur lycklig jag är! Källaren och förrådet har legat som en tyngd över mej, nu är den borta!

Förverkligandet av den där drömmen om att få plats i en husbil och bo i den på heltid kommer närmare och närmare. Det vi ser nu, är det vi har. Hela vårt hem får snart plats i ett sånt där förråd som man hyr och det är ju dit vi vill komma. Nyckelringen har vi redan, bara resten kvar 🙂

2020- året då vi röjde, renoverade och promenerade!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

21 svar på ”2020 – röjt, renoverat och promenerat

 1. Det måste kännas bra att få röjt så mycket. i år blev allt eftersatt istället, men 2021 får bli återhämtningens år, så vi är redo 2022 då det förhoppningsvist är lite mer normalt igen

 2. wow säger jag…wow, det är ju precis vad jag vill göra rensa vind, källare och alla skåp. Nu gäller det bara att släppa taget om sina saker som ändå bara ligger i ett förråd och glöms bort.
  Tack för pepp, nu ska jag rulla upp ärmarna och rensa ut
  Kram Kajsa
  PS. 300 mil är imponerande ds.

  1. Bara man väl börjar går det rätt bra. Men rensande får bli i omgångar. Först en stor, sen ett par till och till slut vill man inte behålla nåt 🙂

 3. Wow, vad inspirerande! Jag har också påbörjat en utrensning hemma, men jag har lite svårt att göra mig av med allt.. Vi ska flytta om lite mer än ett år så det är hög tid att rensa 🙂

 4. Ja men eller hur, detta året har varit perfekt för att satsa på det ställe där man faktiskt ska se till att trivas bäst på. I hemmet!!!!
  Gott nytt på dig kära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *