Leksand – knäcke och glass!

Leksand – knäcke och glass!

Ni har väl redan förstått att vi gillar glass och gärna testar nya sorter när vi kommer åt. I Leksand fick vi en ny chans, den här gången var det glass från Rättvik. Här snackar vi kulor!

Alla har väl hört talas om Leksands Knäckebröd? Det hade vi och vi hade dessutom hört talas om att man kan handla väldigt billigt i deras outlet. Alltså styrde vi bilen dit när vi ändå skulle på ett möte i just Leksand. Vi skulle träffa en av landets få ölsommelierer för att planera för en lite annorlunda ölprovning. Han bor i Leksand.

Självklart stannade vi till och gick in i den stora brödfabriken. Här kan man köpa en massa ätbart och souvenirer, men självklart är det knäckebrödet som dominerar. Båda Martin och jag äter knäckebröd dagligen, så en laddning för bra pris var ju inte helt fel.

Här finns mängder! Alla sorter i hela Leksands Knäckebröds sortiment. Tusentals kartonger och staplar upp till taket. Efter noggrant övervägande bestämde vi oss till slut för en sort. En stooooor kartong blev det.

Nöjd stuvade Martin in den i duschen, innan vi gick tillbaka för att testa glassen. Vi blev förvarnade om storleken på glasskulorna, så jag bestämde mej för två sorter; Kokos och Lakrits. Två kulor alltså… men eftersom jag fick det allra sista av lakritsen och det inte blev en hel kula så fick jag välja en smak till. Då blev det salt kola, en stoooor kula till. Juhupp… varmt var det och glassen rann, men så gott!

Ett kul besök iaf och vi rekommenderar både att köpa knäckebröd och glass där. Billigt billigt! Och gottgottigottgott 🙂


Hhh

Hhh

4 svar på ”Leksand – knäcke och glass!

  1. Det var mig en rejäl glass,,, ungefär som då man köper hagabullen 🙂 Knäckebröd är alltid gott att ha hemma och även det var rejäla kartonger.

  2. Glass I stora lass. Blev riktigt sugen på glass efter den bilden. Jag som aldrig varit någon glassmänniska utan mest suktat efter isglass. Har nu börjat dregla efter handgjord kulglass. Himla gott!
    Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *