Ändrat gymnasievalet

Ändrat gymnasievalet

Så har jag varit och träffat Studievägledaren på sönernas skola. Senior har ändrat sina planer angående gymnasiet…
 
Så här är det:
Hans första val var att gå Natur med Räddningstjänst, men den skulle inte starta i år pga av för få sökande – så den slopade han. Som första hands val tog han istället Scenteknik, eftersom han funderar på att bli kameraman. Eftersom han betyg låg låååångt över vad som krävdes var vi helt säkra på att han skulle komma in. Men han tog ändå några fler val för säkerhetsskull… som tredje tog han Fritids- och upplevelseprogrammet och sen Hantverksgymnasiet.
 
Så kom det ett litet brev där det stod att Scenteknik inte heller skulle start pga för få sökande. Återigen ett surt besked men Senior ställde då in sej på Fritids och upplevelseprogrammet, ändå tills vår rektor sa att det faktiskt gick att göra ett omval även så här sent i prosessen. Han tyckte själv att Senior skulle överväga mediaprogrammet istf fritids och upplevelse, eftersom Senior verkligen vill jobba med olika tv- eller filmproduktioner. Rektorn hjälpte oss gärna sa han.
 
Så idag fick jag träffa Studievägledaren. Vi skrev i alla papper och Kuratorn ska skriva ett intyg som ska skickas med. Senior vill inte vara i skolan, utan är sjukskriven – så nu ska han bara skriva under papprena och sen kan vi skicka dem. Så är det bara att hålla tummarna för att de godtar våra skäl att ändra gymnasievalet. Han har iaf tillräckliga betyg för att komma in även där.
 
Det ska bli så skönt när detta är över!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *