Då tar vi en tur…

Då tar vi en tur…

…runt i vårt hus.

Så här ser det ut nu:

Man kommer in i hallen (förstås…). Den tapetserade vi om för ett par år sedan och nu i våras slipade Junior trappen som morfar sen målade åt oss.

Vardagrummet ligger in till vänster från hallen sett. Där målade jag om i maj och möblerade om. Nu är det en svag lila nyans på väggen och större plats iom ommöbleringen och att jag kastat ut en del grejer.

Matsalsdelen går nu att äta i utan att trängas. Så nu får vi plats ordentligt när Senor fyller 18 om en månad.

In till höger har vi vårt kök, som innan var mörkrött och naturvitt. Det målades svart och vitt. Strax innan jul bytte vi till de svarta skåpluckorna och nu matchades alltså väggarna med ”rätt” färg. Vi bytte ut matbordet från ett ovalt till ett fyrkantigt som tar mindre plats. Vitrinskåpet åket ut till förmån för en skänk.

Med svarta gångmattor på golvet klarar vi det vita golvet rätt bra. Baileys trivs iaf  🙂

Seniors rum ligger brevid köket. Han har snöat in på illgrönt och vill ha alla textilier i den hemska färgen. Numera är hans väggar ljust grå. Vi tog bort en hylla som hans tv och mängder med andra grejer stod i och hängde istället tv´n på väggen och plockade undan smågrejerna. Rummet blev större och mer lättstädat.

Lilla toaletten ligger till höger i hallen. Där var förut vitt kakel och går klinkers. Det gamla fönstret läckte kalluft så på vintern var där kanske 13-14 grader bara. Alltså använde vi den aldrig på vintern. I höstas bytte vi fönster, tog bort kaklet och målade lila istället. På golvet las golvvärme och mörkgrå klinkers. Nu är där varmt och skönt och kan användas alla årstider  🙂

Det sista vi fixat är Juniors rum på övervåningen. Han hade förr en jättefin blå tapet, men med en bård med självlysande raketer och planeter. Lite barnsligt kanske…? Nu har han en svart tapet och en skitsnygg bård. Den vita tapeten lät vi vara kvar, förutom på ett ställe där det var trasigt. Där bytte vi en liten bit bara.
Vi har alltså fixat HELA nedervåningen på ca 7 månader, förutom hallen som vi tapetserade för länge sen. Det har kostat oss ca 10 000 att fixa alltsammans, plus MÄNGDER med timmar! Gör man det mesta själv så behöver det inte kosta mer. Då har vi alltså fått en helt nytt hus!
Nu är huset ganska enhetligt, med milda färger genomgående. Jag vill inte ha helt vitt, men heller inte starka färger. Nu är det ”lagom”. Det vi har kvar att göra är att byta fönster i vardagsrummet och det ska göras 16 augusti. Men det gör vi inte själva… det får Tomten göra  🙂 Så ska det målas några lister också, men sen är det klart!
Den stora visningen sker när Senior fyller 18. Då ska huset fyllas med släkt, ex-släkt och vänner. Några som inte varit här på många år, som nog kommer att bli förvånade både när det gäller renoveringarna och ordningen…
Det känns skönt att ha kommit så här långt. Så… vad tycker ni?
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *