Dax att ta tag i sej själv?

Dax att ta tag i sej själv?

2011 har börjat väldigt bra! Vi har haft en skön semester och är utvilade, jobbsituationen känns super och alla här hemma mår bra. Nu är det alltså som upplagt för att ta tag i sej själv… hur tråkigt det är kan vara  :-s

Men faktum är att jag väger 4 kilo mer idag än för ett år sedan… och det borde ha varit 4 kg mindre. Så just precis nu har jag 8 tråkiga kilon för mycket på min lilla kropp. Det innebär att jag har ett BMI på ca 28 och det är för mycket. SUCK!

Jag vet ju inte om jag har hypotyreos, men det får inte spela någon roll i nuläget. Jag får helt enkelt göra mitt bästa och se vad som händer. Har jag sjukdomen blir det svårt att gå ner i vikt, men inte omöjligt.

Så idag är sista dagen att rensa skåp och äta upp skräpmaten. I morrn kör vi igång! Under dagen ska vi göra matlista för minst en vecka, gärna hela månaden. Å när matlistan är klar, gör vi inköpslista utifrån matlistan. Så har vi rätt grejer hemma inför kommande vecka. På så sätt undviker man väldigt mycket stress faktiskt.

8 kilo är mycket för någon som är så liten som jag, bara 156 cm, så det kommer att ta lite tid. Men jag har ingen deadline, det får ta den tid det tar. Men får vi bara ha ett katastrof-fritt år så ska jag nog kunna vara färdig innan nästa julsemester. Det ser ut som att vi åker till Gambia den 22/12, då skulle det vara skönt att vara i mål. Jag kan bara göra mitt bästa… man kan ju alltid hoppas…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *