Det är tydligen julafton idag…

Det är tydligen julafton idag…

Hur kan det vara julafton idag? Julkänslan finns inte alls, hemmet ser ut som ett bombnedslag och allt är nog egentligen så långt ifrån jul man bara kan komma. Men det blir ju jul ändå 🙂

När barnen blir stora tycker jag att den där riktiga julkänslan har svårt att infinna sej. Julen har fått allt mindre betydelse och allt ”stök” blir mindre och mindre ”stökigt”. Julbordet har redan tidigare minimerats, varför ska det finnas en massa grejer där bara för att? Köttbullar kan man äta när som helst, precis som prinskorv. Numera är där bara en skinka, lite rödbetssallad, omelett och lite sill. Det räcker så.

I år har vi tillsammans med killarna bestämt att det inte ens blir några julklappar. Istället ska vi gå ut och äta i mellandagarna eller efter nyår. Det har varit en helt ny känsla att inte leta efter den perfekta julklappen, inte ens till Martin. Visst kanske det blir lite tråkigt att inte ha något att öppna, men det där att köpa något bara för köpandets skull har jag ingen lust med längre. Man byter lixom bara pengar med varandra. Dessutom är vi 4 av 6 som fyller år direkt i januari. Förutom Pälsbollen – han får faktiskt ett paket och är den enda som får riva lite julpapper 🙂

I år har jag istället för julklapp gjort en adventskalender till Martin med proteinbarer och lite annat smått och gott. Han blev sååå glad! Idag har ”luckan” varit lite större, där låg ett par små flaskor bubbel och hans favoritgodis mm. Så när vi kommer hem ikväll ska vi mysa med bubbel och sötsaker, en helt ok julaftonskväll.

Julafton för oss blir alltså väldigt enkelt. Några timmar hos mina föräldrar tillsammans med killarna, sen åker de åt sitt håll och vi åker hem till vårt. Å det känns helt ok! Julen behöver inte vara så komplicerad, det funkar ändå. Om några år hoppas vi inte vara i Sverige ens, utan helst fira på en sandstrand någonstans. Inte för att jag inte gillar julen, det gör jag! Utan för att jag inte gillar hypen.

God Jul – ha en riktigt mysig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *