Det bidde tre böcker till!

Det bidde tre böcker till!

Jag lyckades läsa igenom hela fem böcker på semestern, två av dem har jag redan redogjort för – hör kommer de andra tre.

Vintereld – Anders De la Motte.
Det handlar om Laura som ärver en stugby hos en faster hon inte träffat på många år. Hon reser motvilligt dit – för att upptäcka saker om sin bakgrund hon aldrig hade kunnat ana. Vintereld är tredje delen i De la Mottes psykologiska serie deckare, men de går att läsa oberoende av varandra.

Detta är absolut min typ av deckare! Det är inte en massa trassliga berättelser som går parallellt, utan det är klart och tydligt. Berättelsen går snabbt framåt och intrigerna tätnar, men man kan inte räkna ut allt förrän på sista sidan. Det här gillar jag och det gjorde maken också!

Den mörka ängeln – Elly Griffiths. Detta är tionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway i brittiska Norfolk, som alltid blir indragen i mystiska och spännande fall.

Detta är tionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway i brittiska Norfolk, som alltid blir indragen i mystiska och spännande fall.

Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli. Han behöver hjälp med att uttolka ett fynd av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till. Tillsammans med sin dotter och en vän, reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt som hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen.

Detta är också en deckare helt i min stil. Här finns både historia och härliga miljöer. Jag gillar när man rör sej i historiska miljöer och även får lära sej lite mer om dessa platser. Detta är en bladvändare som går snabbt att läsa och även om man misstänker vem som står bakom allt, så reder det inte upp sej förrän på sita sidorna. dessutom blir det en cliffhanger på slutet som gör att man gärna vill ha nästa bok direkt! Jag är även nyfiken på de föregående böckerna.

Francesca – Lina Bengtsdotter.
Detta är en fristående uppföljare av Bengtsdotters debutroman Annabelle. I förra boken återvände Kriminalinspektör Charlie Lager till sin barndomsstad, vilket väckte upp en mängd obesvarade frågor. Den här gången är hon mitt uppe i en komplicerad utredning i Stockholm när hon får höra talas om tonårsflickan Francesca som för snart trettio år sedan försvann från trakten där hon själv växte upp. Något i det gamla olösta fallet påverkar Charlie och snart plågas hon också av märkliga drömmar om sin mamma Betty och diffusa minnen från uppväxten. Vad betyder drömmarna? Finns det en koppling mellan dem och Francesca?

Deckare i svenska miljöer är kul. Charlie Lager är en intressant person med brokig bakgrund som jag gärna läser mer om. Det är en spännande historia som dock avslutas lite abrupt, det känns lite som att deadline närmade sej och man snabbt skulle få ihop ett slut. Men jag gillar den!

Tre ganska olika böcker, alla läsvärda. Jag tycker verkligen om att läsa och önskar jag kunde göra det även när jag inte är ledig. Men nu är det som det är…

Har du läst något extra nämnvärt under julledigheten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *