Det gick inte…

Det gick inte…

Imorse när vi kom ner för att äta frukost hade jackan åkt iväg till kemtvätten. Jag fick löfte att den skulle vara tillbaka senast klockan ett och därför fick vi även behålla rummet tills dess. Så vi åt en god frukost och knallade sen iväg till Sjöfartsmuseet och Pommern. I regnet.

Det är inte jättekul att vara turist i regn och 4-5 graders ”värme”. Men museet var ju inomhus, så vi hoppades att det skulle sluta regna lagom tills vi var färdiga inne och skulle ut och titta på båten. Jag är ingen fan av museum, men det här var faktiskt jätteintressant! Både Martin och jag gillade det och gick länge och tittade.

Sjöfartsmuseet i Mariehamn visar upp sjöfarten och sjötrafiken till och från Åland sedan hundratlas år tillbaka. Vilka fartyg somn använts, vilka vägar de gått, vilka varor som skeppats, hur folk ombord haft det, hur det såg ut ombord osv. Både historiskt och fram tills idag. Det nästan vändes sej i magen när väggen med berättelsen om Estonia dök upp… och utanför finns ett monument med namn på alla dem som dött i sjöolyckor. Jobbigt!

När vi lärt oss allt om allt var det dax att gå ut och titta på Pommern. Och det hade inte slutat regna… nu blåste det också… men men bara att gilla läget. Vilket skepp! Å vilket grej att de lyckats bevara det så fint som de gjort. Här fick man verkligen se hur livet ombord varit, hur de bott och vilket hårt jobb det var ombord. Man fick gå runt precis över allt och titta på vartenda utrymme. Lastrummen var gigantiska! Rummen ja, det var i två våningar och fick säkerligen plats med mängder med varor.

När vi sett allt frös vi rejält och gick tillbaka till rummet. Medan vi packade ihop oss ringde de från receptionen och sa att jacka kommit tillbaka. Hon sa också att den inte blev ren, vilket jag ju redan antagit från början. Fläckarna var mycket riktigt kvar och nu när vi känner på ryggsäcken så är den helt kladdig av olja. Det går alltså inte bort, utan sitter som berget. Så nu börjar etappen ”ersättning”, så får vi se hur Eckerölinjen ställer sej till att betala en ny jacka åt mej. Spännande.

Vi checkade ut, åt lunch och drog iväg till nästa hotell. Nu ska vi bo inne i skogen på Eckerö på Björnhufvud Bed & Breakfast. Ett mysigt och fint ställe, men tyvärr med wi-fi bara i huvudbyggnaden. Så ni kommer inte att höra av oss lika tätt och vi kan inte jobba lika enkelt. Något vi ska komma ihåg att påminna om nästa gång vi åker iväg för att faktiskt jobba. Men de som äger stället har en jättefin hund som kompensation  🙂

Imorrn ska vi besöka ett slott, äta middag på Smakbyn och en massa annat. Hänger ni med på instagram så får ni fler bilder från vår upptäcksresa är på Åland.
Hörs imorrn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *