Dolda sjukdomar och handikapp

Dolda sjukdomar och handikapp

Varför berättar jag om barnens olika åkommor? Jo, för att visa att även den som ser fullt frisk och normal ut kan ha behov som vi inte ser. Ett handikapp som är mätbart och som syns är mycket enklare att handskas med än ett som är dolt.
 
Det är absolut inte synd om oss, det är inte därför jag berättar allt. Däremot är det synd om människor som inte ens förösker förstå, när man ger dem en chans till information om det de inte känner till. Folk som tror att adhd bara handlar om ouppfostrade ungar som inte har några regler hemma… eller att en unge som har kli i ögonen bara låtsas för att slippa undan något.
 
Det är informationen jag vill åt. Allt som jag och många andra föräldrar kan berätta för att öppna ögonen på andra. Är jag öppen med vår familjs olika svårigheter och behov, så kanske fler vågar träda fram och precis som jag, kräva ett bättre beteende hos vår omgivning. Kräva av våra barn att man aldrig kallar någon för CP eller damp-unge. Kräva att vuxna i skolan ska ha en adekvat utbidlning så att de kan ta hand om ALLA barn på rätt sätt.
 
Vi har alla olika behov, vissa av oss har behov som ingen annan ser – ändå får alla nästan samma behandling och kan mötas av oförstående i många fall. Det är detta jag vill ändra på!
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *