Elaka kvinnor…

Elaka kvinnor…

På nyheterna i morse var det ett inslag om mobbing på jobbet och att kvinnor inom vården är mest drabbade. Vården ja… vilka jobbar inom vården? Jo, kvinnor. Det är alltså kvinnor som mobbar kvinnor. Det är ju sjukt!

Men tyvärr inte särskilt överraskande. Jag har själv varit utsatt, jag har flera runt mej som är utsatta. Även inom bloggvärlden är merparten kvinnor och det är både skitsnack och en viss mobbing där med. Varför är det så? Varför är vissa kvinnor så jävliga? Borde det inte vara värtom? Borde inte kvinnor hålla ihop och stötta varandra?

En av mina närmaste väninnor jobbar just inom vården och har blivit så illa mobbad och baktalad att hon nu varit sjukskriven sedan i våras. Nu har man bett henne att säga upp sej! Fast man vet vilka som mobbar och de tom erkänt det! Facket ser rött, men har ingen större hjälp att ge. Idag var min väninna tvingad att påbörja en kurs som cheferna valt åt henne för att det ska se bra ut på pappret när hon slutar. Samtidigt håller hon på att skilja sej, så ni förstår hur dåligt hon mår just nu.

Vad jag inte förstår är vad en person tjänar på att mobba någon annan? Alla vet ju vem som mobbar och ger knappast några förtroenden till en sån person. Å andra sidan finns det väl folk som inte vågar stöta sej med en mobbare, då kanske man själv blir utsatt…

Jag fattar inte. Men visst känns det som mobbingen blir grövre? Att samhället blir hårdare? Frågan är vad sjutton vi kan göra åt det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.