En riktigt bra kväll på Engelen

En riktigt bra kväll på Engelen

Känner ni till Engelen i Gamla Stan? En pub som firar 50 år i år och är ett ställe dit massa härliga Stockholmsikoner ofta går till, bla Anders Eldeman och Lelle Printer. Igår var det min tur för en liten nostalgitripp.

Det är många som startat sin musikaliska karriär på Engelen, bla Roberts Wells och Jan Johansen. Jag kan inte säga att jag haft någon större musikalisk karriär, MEN på 80-talet ställde jag faktiskt upp i en talangtävling på just Engelen. Igår kunde jag konstatera att lokalen inte alls ser ut som då.

Igår var det nämligen säsongsöppning för vårens uteservering och en början på 50-årsjubileet. Jag var extra glad över den här inbjudan eftersom jag visste att jag skulle få träffa en mängd gamla bekanta. Jag såg fram emot kvällen och tänkte att jag nog skulle kunna knyta några nya kontakter också. Det jag inte hade räknat med var en kväll där jag blev överöst med komplimanger och kände en acceptans, kärlek och respekt som man absolut inte möts av överallt.

Nu blir det massor med ”namedropping”, alla var nämligen där! På vägen dit träffade vi Uffe Elfving och gick in med honom, fast han egentligen skulle till ett annat ställe – men ändå samma… Kolingen ligger brevid och det var dit han skulle. Direkt innan för dörrarna träffade vi Jennie och hennes John Houdi. Jennie har jag känt en massa år pga vårt gemensamma lakritsintresse, John känner jag inte – men har varit hans ”offer” på Norra Brunn för ungefär 300 år sedan. Men jag tänker lära känna honom! Han har nämligen sagt ok till att bli intervjuad i min ”Nyfiken På…”

Vi hittade ett bra bord där vi fick plats med alla Martins träningsväskor och jobb-grejer och våra bordsgrannar under kvällen var bla Anders Eldeman med fru som besöker Engelen typ 3 ggr i veckan. Strax fick vi även sällskap av Hasse Dahlman och hans fru, han är även känd som Lelle Printer. De är också stammisar på Engelen och hela personalen känner dem väl. Känner ni till honom? Han skriver underbart roliga telegram om nyheter som kanske inte är riktigt sanna… men roliga!

Under kvällen passerade bla Åsa Jinder, Robert Wells, Ove Sandberg, Inger Nilsson, Henrik och Magnus Rongedal, Ove Thörnqvist och en massa andra. Allra gladast blev jag av att träffa Bert-Åke Varg som är en gammal vän och som inte mått så bra under våren.

Jag passade på att hälsa på både gamla och nya vänner och raggade intervjupersoner för glatta livet. ALLA jag frågade sa ja! Så himla roligt! Och överraskande! Några hade läst min intervju med Thomas Ravelli och gillade den, så otroligt glad man blir då. Så nu ska vi bara bestämma tid och plats, några ser jag fram emot extra mycket. Några vet jag kommer att spåra ur totalt, bla bröderna Rongedal som jag ska intervjua samtidigt. Världens mysigaste människor som man alltid blir glad av.

Kvällen var alldeles fantastiskt! Så härliga människor, fint väder och bra arrangerat. Jag kommer att skriva om Engeln och jubileet på Du i Fokus, inom kort – måste samla lite mer information bara. Sen är det bara att börja boka möten, det ska bli så kul! Jag hoppas ni kommer att gilla mina intervjuer, kom gärna med förslag på personer och frågor. Personen får inte vara under 40 och frågorna får inte handla om det personen är känd för… jag vill in bakom det.

Jag kan leva länge på känslorna från gårdagskvällen. Det var så härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *