Filmstjärnor :-)

Filmstjärnor :-)

Så där ja! Då har vi gjort långfilmsdebut här i familjen. Eller nä, förresten… jag var ju statist i filmen 1939 som gick på bio för ungefär 100 år sedan… Men det är nog preskriberat  🙂

Idag var det dax för familjefilm i form av Sune i Grekland – all inclusive. Vi var inkallade som statister tillsammans med ett gäng andra, några gamla bekanta skulle det visa sej. Jag visste hur en filminspelning går till och att det är mycket väntan… de andra hade inte så stor koll, men tyckte det kunde vara en kul grej. Min baktanke var att Senior skulle kunna knyta lite kontakter för att söka jobb och det lyckades över all förväntan. Vi tar det från början… :

Klockan väckte oss strax efter 5, klockan 6 gick vi till tåget och mötte min pappa och Senior på tåget i Tullinge. Ungefär hälften av statisterna samlades vid centralen och åkte i hyrd buss till Arlanda, där vi skulle vara hela dagen. Framme mötte vi resten av statisterna, fick besökskort och gå igenom säkerhetskontroll innan vi till slut kom fram till inspelningsplatsen i Hangar 2 inne på området.

Vid 9 började inspelningen, vi statister skulle vara passagerare i planet hela dagen i en mängd olika situationer. Dem får jag inte berätta om eller visa på bild, detta får ni se när filmen har premiär den 25 december. Lite synd att det är premiär när vi åker på semester… men men…

Innan allt satte igång grabbade en i teamet tag i Senior och bad honom om hjälp. De skulle busa lite med en annan person i teamet med Seniors hjälp. Så han fick en lite speciellt uppgift kan man väl säga, men det vet jag inte heller om jag får berätta. Hur som helst så var det detta som gjorde att Senior fick en egen pratstund med Hannes Holm och att han då kunde berätta att han är färdig ljudtekniker och nu söker jobb och Hannes då säger att han ska maila ASP till honom på Facebook och berätta mer om sej själv! Snacka om flyt!!!

Under dagen pratade vi med massor av trevlig människor och en av de andra statisterna såg väldigt bekant ut så jag frågade rent ut vem han var och då visar det sej att han och jag buggade tillsammans för sisådär 30 år sen! Skitskoj! Under en paus fick jag tillfälle att prata med Morgan Alling om våra planer att starta jourhem och hans syn på saken. Efter att ha fått lite tips och råd tittade han mej i ögonen och sa ” Jag är så glad att det finns såna som du!” Det blev man  ju lite glad av att höra, vi skulle fortsätta vår kontakt på Facebook. Har jag sagt att jag tycker att FB är fantastiskt?!

Senior fick ytterligare en värdefull kontakt under lunchen. Då började vi prata med chefen över produktionsbolaget som spelar in filmen. Han ville också att Senior skulle maila sina uppgifter och hade en mängd bra tips till honom. Så nu har han två bra kontakter som kanske kan hjälpa honom till ett jobb inom den bransch som han nu är utbildad för. Bara han får in minsta lilltå så är det ju värt allt! Om han så måste lära sej att koka kaffe på kuppen  🙂

Så även om dagen var lång och ibland lite seg, så gav den precis det vi önskade; bra snack med roliga och kunniga personer och en massa bra kontakter att bygga på. Det var ju det som var tanken med allt från början och det funkade! Att jag dessutom fick umgås lite med bloggkompisen Rackartuss och hennes småtussar var ju också himla kul. Det enda som var lite synd var att inte författarna själva var där, det hade varit så himla kul att träffa dem igen. Det var väldigt länge sedan vi sågs. Tydligen hade de planerat att vara med, men nåt trasslade till sej. Tyvärr.

Imorrn är det vårt vanliga jobb som gäller… tre kvällar till, sen är det SEMESTER! FYRA VECKOR! Hur gör man då? Jag är mer än villig att lära mej och öva mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *