Homofobi

Homofobi

Många tror ju att är man Kristdemokrat, så är man automatiskt homofob. Inget kan vara mer fel! Visst finns det homofober inom KD, precis som i Socialdemokraterna, centern, vänster och alla andra partier. Vi är människor och individer – vi är inte vår partifärg! (Förutom Göran Persson möjligtvis…  ;-))
 
Jag har flera vänner som är bögar, känner nästan inga flator eller transor – men en av de vänner jag mest respekterar är en manlig släkting som är sambo och förlovad med en annan man. De är världens gullligaste människor och jag önskar dem bara välgång och lycka.
 
Däremot tror jag att de flesta homofober, oavsett parti, är äldre människor som inte riktigt fattar vad detta handlar om. Så upplever iaf jag det.
 

2 svar på ”Homofobi

  1. Homofobi finns nog öevrallt,inom alla grupper..Men det är nog mycket brist på erfarenhet..som en kille sa på jobbet idag, han var grym homofob innan han träffade en gay på jobbet..likadant en kille hemifrån örebro, han var homofob, hade aldrig träffat nån..sen träffadehan mig på jobbet..vi blev nära vänner, och jag blev "hans bög"..Jag tror man ser homosexuella som en företeelse" innan man träffat nån och inser att det faktiskt är vanliga individer..Sen kanske KD inte har den bästa politiken för HBT frågor..men det är dom ju inte ensamma om..:-)

  2. Jag är också kristdemokrat, och som hetero småbarnsmamma var inte HBT-frågorna mitt prioritetsområde, utan familjepolitik, när jag valde parti. Där är kd outstanding. Självklart tittar man på sig själv först när man väljer parti, vad man tycker är viktigt. Jag tror också att både "Mrinda" och jag kan vara viktiga i vårt parti därför att vi faktiskt har en "liberal" syn på gay-världen. Men visst finns det fördomsfulla bögar o flator också. Ibland när jag nämner min partibeteckning får jag himlande ögon och negativt kroppspråk till svar. Och det förtjänar inte jag, för jag är varken homofob eller är fördomsfull. Jag såg bara småföretagare, skattepolitik, bistånd, fastighetsskatten och som sagt familjepolitiken som viktigare områden att kämpa för i första hand.
    Kram till både Macke och Mrinda! Och lycka till i valrörelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *