Idag är vi larvigt romantiska

Idag är vi larvigt romantiska

Den här veckan är vår! Vi har nämligen både förlovnings- och bröllopsdag idag och ni som känner oss vet att sånt ska firas. Helst så mycket det bara går 🙂

Idag för fem år sedan var vi på Öland. Vi åkte ner till min favoritstrand för att se solnedgången. Vädret var fantastiskt, solnedgången magisk – allt var perfekt! Då ramlar Martin och jag far efter honom för att hjälpa honom på fötter. Förstås. Så gör man ju. Men han ramlade inte, han var på väg att ställa sej på knä…

Efter en order att jag skulle vara tyst och stå still, gjorde han ett nytt försök. Han föll på knä och frågade om jag vill gifta mej med honom och fick förstås ett självklart JA! Tror ni att det sedan dess kallas att ramla varje gång någon friar 🙂

Efter 8 år tillsammans gifte vi oss samma datum som han friade till mej, men prick ett år senare. 23 juli är vår dag och idag är det alltså dax igen att fira. Vårt bröllop gick av stapeln årets varmaste dag. Allt blev precis som vi ville, trots massor med strul från början till slut. Vi skulle byta namn och det tog längre tid än beräknat, det fanns ingen vigselförrättare, platsen vi ville ha tog tid att få klartecken om osv osv. Åsså var det ju vädret… Man är ju lite nojig när det är bröllop utomhus, vädret är en ganska stor faktor lixom. Men solen sken från en klarblå himmel och det var nästan vindstilla. En fördel när man ska vara på en båt.

Vigseln gick nämligen av stapeln på skärgårdsbåten Drottningholm som går mellan Stadshuset och Drottningholm. Bara närmaste familjen var med. Vi sa JA ute i fören och åt bröllopslunchen inne på båten. Vi hann med förrätt och huvudrätt, sen hoppade vi av en kortis och tog bilder på bryggan innan vi klev ombord igen och åt efterrätten. Så perfekt! Till och med svanarna var med på noterna! När vi kom tillbaka till Stadshuset gick vi till Strandbryggan och tillbringade kvällen där tillsammans med några vänner som väntade på oss. En helt perfekt dag!

Bröllopsdag 1 firades också ombord på en båt. Då åkte vi med Birka på långkryssning till Gotland. Jag överdriver inte om jag säger att vi levde på champagne de dagarna. Vår vän i baren hjälpte oss att fira med råge. Vädret var perfekt och vi fick en härlig dag i Visby.

Bröllopsdag 2 tog vi oss tillbaka till Drottningholm, med samma båt förstås. Vi hade med oss picknick, åt gott och låg i parken och drack bubbel. Precis samma sak gjorde vi året efter och då hade vi sån tur att kaptenen på båten var samma som när vi gifte oss. Han hade tom bilder av oss i sin mobil 🙂

I år blir det ingen båt, iaf inte som vi åker med på. Men det blir vatten och lite båtar, vi ska nämligen till Söderköping och bo på slott! Fram till ca kl 15 idag kommer vi att utforska Söderköpings omgivningar. Vi kommer självklart att ströva längs kanalen, titta på båtar och mysa. Vi ska hitta någon mysigt ställa att äta lunch på, men kommer nog inte att ta någon glass på Smultronstället… vi har nämligen hört att det finns glass som är godare… vi får väl se om det stämmer. Sen har vi även hört talas om en utsiktsplats, sisådär 700 trappsteg upp, som vi tänkte försöka ta oss till.

Kl 15 checkar vi in på Husby Säteri som är ett slott med anor från 1600-talet. Det ser väldigt vackert ut på bilderna vi sett och ligger alldeles ljuvligt vid en sjö, men det sägs att det spökar där. Det sägs att det är Carl Filip von Schwerins vålnad (1751-1828) som går igen där. Han älskade sitt Husby och är begravd i en stenkista bredvid sin hustru Ulrika Wilhelmina (1762-1843) 100 meter från slottet. Det går en allé till graven och där sägs det vara mycket aktivitet på kvällarna. Lampor som inte finns lyser i allén. Spännande!

Vi tänkte checka in tidigt, så vi har möjlighet att se slottet och dess omgivningar ordentligt. Det har nämligen bara öppet torsdag till söndag just nu så i bästa fall är vi där först och kan ta fina bilder. Här kommer vi också att äta vår middag ikväll.

Som ni ser så är vi rätt noga med att fira våra bröllopsdagar. Varför inte lixom? Det är ju kul! Helst vill vi ha vatten- och båttema, det här är ju nästan det. Oavsett så ska det firas ordentligt, jag kan garantera att vi kommer att vara larvigt romantiska heeeela dagen 🙂

Dagen vi gifte oss var en av de bästa i mitt liv. Jag som var så bestämd att inte gifta mej igen, det tog lång tid att övertyga mej och från början var det mest av praktiska (juridiska) anledningar som jag ens började fundera på det. Men när Martin friade så var mitt svar självklart och helt rätt. Vi har det så förbaskat bra helt enkelt! Kärleken växer otroligt nog för varje dag som går. Jag skulle kunna leva utan honom, men tycker livet är roligare med honom. Jag klarar mej alldeles utmärkt på egen hand, men ser gärna att han finns vid min sida. Han är guldkant i mitt liv helt enkelt.

Så nu firar vi igen. Ni följer väl med oss? Då är det förstås instagram @marlenerinda som är grejen. Där kommer allt först. Skål för kärleken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *