Jag skulle ju bara beskära lite…

Jag skulle ju bara beskära lite…

Ibland när jag ska göra något litet bara, så går det totalt över styr. Så blev det i helgen. Jag skulle egentligen bara beskära två syrener lite grann, det slutade med att hela trädgården på baksidan totalskövlades.

Vi har oxelbär- och avenbok som häck runt hela baksidan. Den är kanske 10 meter lång och var 2,5-3 meter hög ungefär. Innanför den har vi en stor schersmin och två syrener, där den ena blev sjuk under våren och bara hade blad längst ner och högst upp och den andra var säkert 5 meter hög. Den sjuka behövde alltså tas ner till första bladpartiet och den andra iaf minst halveras på höjden.

I fredags fick jag lite feeling och började så smått med min ”alligator”. Det gick snabbt överstyr och efter bara en liten stund stod jag med stubben kvar på den sjuka och typ en halvmeters stam med några bladtofsar på den andra. Hoppsan, så det kan gå. Jaja, när jag ändå var i gång kunde jag ju trimma häcken lite… jomenvisst, det slutade med att den både blev smalare och lägre. TRE dagar senare var vi färdiga och detta gjorde vi alltså de varmaste dagarna på hela året. Det är såååå typiskt mej 😛

Före & efter.
Helt skyddat – inget skydd!

Det var skräp precis överallt, mina föräldrar kom hit med släpet och körde bort det värsta, resten tog vi i bilen i omgångar. Min lilla trädgård som är sammanlagt 330 kvm känns numera gigantisk! Å nu ser grannarna helt plötsligt in! Det måste jag komma ihåg när jag går runt i köket eller i trädgården… haha! Jag som har så dåligt minne!

Så här blir det så fort jag ska göra något. Det börjar lite smått och sen ballar det ur totalt! Men resultatet blir oftast väldigt bra. Nu ska jag bara röja lite på framsidan också, sen behöver jag inte göra något mer i trädgården på ett bra tag och absolut inte klippa några buskar och häckar på ett ganska långt tag. Vem behöver gym när man har en trädgård? Inte jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *