Karriär-mammans myt!

Karriär-mammans myt!

Linda Skugge har verkligen gått på hela paketet med dagis-tänket. Klart barnen kan få en ”Saltkråke-sommar”! Varför skulle de inte kunna få det? Varför är det Skugges ideér som är bäst? Om nu föräldrar vill låta barnen vara lediga hela sommaren, är dessa föräldrar helt korkade då?
 
Mina barn har aldrig varit på dagis och de har varenda jäkla sommar sedan 93 och 95 varit helt lediga och gått barfota i sanden. De har haft riktiga Saltkråke-somrar, eller junibacken-somrar eller vad du nu vill kalla det! Inte har de tagit någon synlig eller märkbar skada, vad jag kan se…
 
Å inte har jag parasiterat på samhället heller, eftersom jag jobbat häcken av mej resten av året för att kunna ha dem lediga hela sommaren. Jag vill faktiskt inte att någon annan ska komma och ”besserwisra” mej. Jag är övertygad om att mina ideér fungerar utmärkt i min familj. Låt andra familjer följa sin övertygelse, du ger nog många både huvudvärk och dåligt samvete. Tyvärr!
 

3 svar på ”Karriär-mammans myt!

  1. Du har så rätt, så rätt. Sådana texter skapar irritation, tveksamhet och dåligt samvete. ALLA gör som man vill och efter sina övertygelse samt ekonomi. Bra skrivet!

  2. Varje familj måste väl vara bäst på att avgöra vad som passar dem bäst? Jag har varit hemmamamma i snart fyra år…. och blir kallad både galen, lat och korkad var och varannan vecka i hennes krönikor… Det måste svida i en gammal feminists ögon att det finns kvinnor som VILL vara hemma (att det inte är särskilt många som har ekonomisk möjlighet är ett annat problem…) och som inte känner sig det allra minsta förtryckta, tvingade, lata, dumma eller bakåtsträvande för det. Jag gör bara det som vi tror är bäst för vår lilla familj (fyra barn) Kram Iriz

  3. ..tror att dagis är det viktigaste i barnets liv-de tror att en treårings liv rasar OM de inte får den sociala kontakten på dagis…tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *