Klarade nästan hela december…

Klarade nästan hela december…

Det började snöa här i Tumba alldeles nyss. Tänk att vi klarade nästan hela december innan det blev snö. Snö betyder att man måste skotta och det är väldigt skönt att slippa det. Så jag har varit glad så länge snön hållit sej borta. Men nu är det alltså ett faktum, vintern är här.

Vi visste att det skulle komma, så förmiddagen gick åt till at storhandla och gå med huden. Igår plockade Martin hundskit på tomten. Allt var alltså förberett för vinter, vi var förberedda till tänderna. Sedan lunch har vi hållit oss inomhus, det är skitkallt och inte alls skönt ute. Här sitter vi med tända ljus, tv´n står på men ingen tittar, tvättmaskinen snurrar och vi sitter vid varsin dator och jobbar.

Planering för nyår och resan fortskrider, idag handlades allt till nyårsmenyn. Vill ni ha förslag på nyårsmat finns det HÄR. Vi kommer att följa den menyn, men byta ut pepparsåsen mot bearnaise. Det blir bara vi och äldste sonen med sällskap, känns faktiskt helt ok i år. Dyker det upp fler är det helt ok, men för att äta samma mat som oss får man säga till lite förväg så vi hinner handla mer.

Julen är över. Imorrn väntar årets sista vägning. Jag vet att det är mindre än sista vägningen förra året och det känns bra. Men det blir nog ett litet plus pga julen. Summeringen för 2015 kan börja… mycket har hänt. Jag kunde ju faktiskt dött där i somras. Inlägget med nyårstankarna kommer att ta tid att skriva. Sitter just nu och skriver matsedlar för fullt som ska ut på bloggen automatiskt när vi är på semester. Så det är mycket som snurrar i skallen. Saker ska förberedas, jobb ska göras, packningen ska fixas och en massa annat. Både bloggen och Du i Fokus ska ju uppdateras även om vi är på semester, det kommer bli ett par timmars jobb varje dag. Men det är ok, vi har världens härligaste balkong att sitta på. Med aporna som sällskap  🙂

Så snön får så gärna komma, om 9 dagar slipper vi den. Jag längtar så det gör ont! Å det jag ser framför mej när jag tänker på Gambia är just balkongen. Att bara sitta där och lyssna på alla ljud är höjden av lyx!  30 grader varmt, blå himmel, härliga människor, god mat, avkoppling med familjen… det kan inte bli mycket bättre än så. En tur upp i bushen för att besöka Smiles familj, en dag på Gambiafloden med delfiner som sällskap och massor med tid i solstolen på stranden. Så skönt!

Ska bara fixa lite först. Och titta på snön som faller. Och fundera på den där summeringen av 2015, samt sätta målen för 2016. Tror det blir ett himla bra år. Jag ska ju gifta mej!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *