Kräftor är så gott!!!

Kräftor är så gott!!!

Jag skulle nog kunna leva på skaldjur om jag fick. Kräftor, krabba, räkor och hummer är favoriterna, musslor går helt bort. Räkorna äter jag på nåt sätt nästan varje dag, krabba lite mer under vintern, hummer väldigt sällan (typ nyårsafton) och kräftor när vi vill ha något extra. Å det fick vi igår!

Martins bror med familj från Polen är här och hälsar på, så igår var det kräftkalas hemma hos hans föräldrar. Jag struntade i allt vad vikt och PP heter och smaskade glatt i mej av de röda läckerbitarna. Kräfter i sej är ju bra mat när man ska gå ner i vikt, det är tillbehören som är värre… men jag tog bara lite bröd med ost och höll mej till kräftorna. Många kräftor blev det… Jag blir verkligen inte mätt, det finns inget stopp utan jag äter och äter. Kan fortsätta hur länge som helst!

För att förbättra frysta kräftor kan man koka en lag och lägga dem i, då blir de kanongoda. Vi har skrivit om detta i magasinet idag. Kolla in det här!

När vi åkte med Vikingline för ett par veckor sedan beställde paret vid bordet bakom oss in en skaldjursplatå. Jag frågade om jag fick fota den fantastiska tallriken och frågade senare om de var nöjda med kvaliteten på skaldjuren. De sa att de var mer än nöjda, allt hade varit jättegott och fräscht. Vi åt tre-rättersmiddag den här gången, men nästa gång ska jag baske mej också ta den där skaldjursplatån. Frågan är om den räcker till oss båda, som det står att den ska göra…

Jag äter helst mina skaldjur som de är, förutom hummer. Hummer SKA gratineras enligt mej! Räkor, krabba och kräftor är gott som det är, med bara bröd och någon sås till. Det behövs inget mer. Tack och lov så har även mina barn alltid tyckt om skaldjur och önskat detta om det varit något vi ska fira eller bara ha en mysig kväll tillsammans. På kryssningar har de ätit så mycket av räkorna på buffén att personalen till slut bara stått och stirrat på dem.

Igår blev det alltså kräftor och imorrn blir det räkor. Vi har ett vin som ska testat till magasinet, nåt vitt som verkade gott. Recension kommer inom kort i Du i Fokus  🙂

Är jag ensam om att vara så här skaldjurstokig tro? Gillar du skaldjur? Vilken är din favorit och hur ska de tillagas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *