Lakritsfest i Helsingfors!

Lakritsfest i Helsingfors!

Årets godaste festival är Lakritsfestivalen i Stockholm. Årets nästgodaste festival är Lakritsfestivalen i Finland, där jag befinner mej nu!

Festivalen i Finland är inte alls lika stor som den i Stockholm, men den kommer säkert att bli det. Lakrits är hett även i Finland och sorterna ännu fler än i Sverige. På bara två år har besöksantalet ökat rejält!
Vi är ett gäng bloggare som klev på båten i Stockholm igår och kom fram i morse. Festivalen ligger bara ett stenkast från båten så det funkar faktiskt att åka en 36-timmarskryssning och ta festivalen på stoppet i Helsingfors. 

Vi fick börja med ett matlagningspass med Douglas Spiik som man just nu kan se i Dessertmästarna på tv. Han är en kock som älskar att leka med smaker och teknikprylar och inte alls håller sej till de traditionella reglerna i köket. Vi fick laga biff med brännare och pickla grönsaker med sifon. Jättegott!

Sen hann jag precis gå ett varv och fota innan det var dax att äta lunch där alla rätter innehöll lakrits på ett eller annat sätt. Också jättegott!

Tror jag fortsätter med resten i ett annat inlägg… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *