Maträtter med extra hög mättnad

Maträtter med extra hög mättnad

Jag har blivit tillfrågan om maträtter och recept för Mättande Matdagar. Viktväktarna har något som heter just Mättande Dag som innebär att det finns livsmedel som man inte behvöer räkna utan kan äta fritt av. Såna livsmedel har extra hög mättnadsfaktor och det ä’r nästan omöjligt att föräta sej av dem.

Så jag har grävt lite i vår receptbank och hittat följande recept. Jag hoppas att jag tänkt rätt  🙂

Kycklingwok med ris 7 SP eller 8 PP eller mättande dag.

Oregano och paprikabiffar 6 SP eller 6 PP + ris, 5 %-ig nötfärs så blir det mättande
dag.

Chili con Carne 34 SP eller 31 PP föra hela grytan, 5 %-ig nötfärs blir mättande dag eller byt till quorn.

Kyckling i ugn med färskoströra 7 SP per portion eller mättande dag om du använder färskost 3%.

Fyllda auberginer 4 SP, Mättande dag om du ta byter ut cremefraishen.

Kyckling i kryddig tomatsås  2 SP eller 4 PP + ris eller mättande dag.

Spagetti med morotsköttfärsås 11 SP eller 10 PP, 5%-ig nötfärs blir mättande dag eller byt till quorn.

Listan på mättande mat hittar du HÄR, där ingår bla nästan all fågel, fisk och havsmat och en del nötkött. Det mesta inom grönsaker och frukt, samt linser, quorn och tofu. Jag äter inte enligt mättande dag, men jag har testat och gick ner i vikt även då. Men jag älskar såser… och det ingår inte. Visst kan man lägga till och ta från sin veckobonus för att få sås, men jag väljer att räkna allt istället. Men för många fungerar Mättande Dag väldigt bra, så testa!

Jag hoppas detta kan vara till hjälp för någon  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *