Nåt ni borde se!

Nåt ni borde se!

Som ni vet så får Martin och jag gå på en himla massa kul grejer. Förr skrev jag om allt här i bloggen, men sedan vi startade Du i Fokus så hamnar mycket där. Å det är ju ganska naturligt när det är iom magasinet vi blir inbjudna, för att testa eller se något och sedan skriva om det. Men ibland så är det så himla bra eller roliga grejer att jag bara måste skriva av mej på båda ställena, lite mer redaktionellt på magasinet och lite mer ”jag” här i bloggen. Igår var vi på en sån grej…

Det enda vi egentligen visste var att vi skulle vara på Metropol Palais på Sveavägen kl 18 för en drink innan Moulin Noir började klockan 20. Det lilla vi kunde läsa oss till var att det var någon form av burlesk show med magi, akrobater och en massa lättklädda människor. Inget för en pryd människa som mej alltså… trodde jag…

För 29 år sedan jobbade vi ihop…

Första problemet var klädseln. Det var ju premiär och en genrer som jag inte är van vid. Va sjutton skulle jag ha på mej? Jag antog att det skulle vara en himla massa glitter, så efter lite velande valde jag en paljettbehå som syntes under en tunn glittrig topp och svarta byxor till det. Åsså knallröda läppar och naglar. Det var väl burleskt så det räckte tyckte jag.

Så åkte jag in till stan och var i vanlig ordning ute i alldeles för god tid och först på plats. Men det var som vanligt en fördel, på så sätt hade jag tid att prata med producenten och lite andra spännande människor. Någon minut efter 18 dök Martin upp och vi gick in i lokalen och valde vilka platser vi skulle ha under kvällen. Jag ville ha platser relativt nära scen för att se ordentligt och kunna fota och eftersom vi var först kunde vi välja precis vad vi vill.

Direkt när vi kom in fick vi varsitt champagneglas som sedan fylldes på precis hela tiden av cirkulerande kypare med champagnen i högsta hugg. Så jag försåg mej omedelbums med ett glas vatten och en ful karaff och drack medvetet väldigt lite från av min champagne. Det var ju det där med vikten… Drack man en mun champagne så fylldes det på med minst lika mycket direkt. Det var lixom det som var lite av grejen. Champagnen skulle flöda och alla skulle vara uppsluppna och glada.

Det dök upp både kända och okända människor och vid vårt bord hamnade bla Mathias som snickrar på tv och några nyhetsuppläsare och elitidrottare. Vi hann känna lite på varandra och stämningen vid bordet var god när showen började kl 20. Fast det hade varit lite förshow innan, flera gånger faktiskt… någon som berättat om kvällen, dragit menyn, ätit en ballong, räddat brinnande grytor från köket och lite annat galet.

Showen var en enda lång kärleksbubbla med sång, musik, magi, akrobatik, komik och en massa annat. Vi hade en av våra trevligaste kvällar på länge! Visst var det avklätt och utmanande, men inte porrigt eller jobbigt – bara kul. Några av numren hade jag sett förut på Cirkus Cirkörs julbord, men det gjorde inget. Vi hade otroligt roligt och alla runt omkring verkade också ha det. Publiken drogs in väldigt mycket i showen och vårt bord var med flera gånger på olika sätt.

Det var en lång show så vi var inte hemma förrän vid midnatt och då skulle texten till artikeln skrivas så den kunde gå ut direkt i morse. Så medan Martin gick och la sej satte jag mej och jobbade och medan jag sov i morse skickade Martin ut texten i magasinet. Så går det till hos oss. Klart man vill ha ut något snabbt när man har chansen att vara först!

Den här föreställningen hade vi aldrig gått och sett om vi inte blivit bjudna. Eftersom vi inte hade vetat om den! Hade vi vetat om den så hade vi nog velat höra vad folk tyckte innan vi gick dit själva.  Därför är jag extra glad att vi fick inbjudan, för det här var verkligen en sak jag inte hade velat missa! Det här är i min ögon vårens bästa scenshow! Å därför skriver jag om det även här på bloggen, så ni ska få upp ögonen för Moulin Noir. En föreställning som jag verkligen tycker att ni ska gå och se. Ta med tjejgänget, möhippan, svensexan, jobbarkompisarna eller vilka sjutton som helst. Ät innan och ta sedan bara del av showen eller köp biljetter där även maten ingår. Gör vad ni vill, men se den!

Vi kan garantera er en småputtrig kväll med många skratt och nya bekantskaper. En enda stor kärleksbubbla  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *