Nu är jag godkänd!

Nu är jag godkänd!

På uppmaning av läkaren på kvinnokliniken tänker jag nu blogga om mens, eller snarare… att slippa mens. Hon är både förvånad och förtvivlad över att de flesta kvinnor inte känner till att enkla ingrepp kan göra att vi slipper mensen och uppmanade mej att skriva, prata och informera. Så den som inte klarar av att läsa om underlivs- eller kvinnofrågor, kan sluta läsa nu.

Jag hade alltså tid på Södertälje Sjukhus idag för en sista konsultation och koll inför det ingrepp som ska göras inom kort. Det hela handlar om att bränna slemhinnorna i livmodern för att i bästa fall slippa mensen för all framtid. 75 % av kvinnorna som gör ingreppet slipper mensen helt, resten har betydligt mindre. Å iom att mensen är borta har man färre och lindriga pms-symtom också!

Men hur många vet om det här? Min husläkare hade iaf inte jättemycket koll, nu vet han betydligt mer  🙂  När man googlar hittar man inte heller särskilt mycket och det läkarna erbjuder vid problem är piller eller hormonspiral. Men är man helt säker på att man inte ska ha fler barn, så verkar det dumt att ha en massa extra hormoner inne i sin kropp. Tycker iaf jag.  I vårt fall är ju dessutom Martin steriliserad… så varför manipulera med min kropp. Bättre då att se till att ta bort det som inte behövs och dessutom är det ett väldigt enkelt ingrepp.

Jag kommer in kl 7, sövs, läkaren bränner slemhinnorna och suger rent, jag vaknar och får åka hem runt lunch. Sen gör det ont ungefär ett dygn, men smärtan ska gå bort så gott som helt och hållet med värktabletter.

Så varför pratas det inte mer om detta? Jo, för att det är tabu att prata underlivsfrågor. Det skrivs massor om sex, ställningar och hjälpmedel. Men om mens och vad man kan göra åt problemen med pms och mens, skrivs det minimalt om. Sånt ska man helt enkelt hålla tyst om. Jag vägar! Förstås, det är ju jag  🙂

De tjejer som jag hittills har pratat med har bara stirrat på mej och inte trott sina öron. Va? Kan man ta bort skiten? Så enkelt? Varför har ingen sagt nåt? Så nu uppmanar jag er alla (som tycker att mensen är ett problem alltså) att kontakta er husläkare eller kvinnoklinik och be om detta ingrepp. Jag inväntar nu ett datum för operation och ser fram emot ett helt nytt liv. Inga fler förstörda kläder, sängkläder, madrasser mm. Jag slipper fundera och planera in om jag ska bli sängliggande en del av semestern… osv. Ett helt nytt liv! Efter 30 år!

Just nu spelar det ingen roll om det tar en vecka eller ett halvår tills jag får göra ingreppet. Jag vet att jag snart är där och det räcker för mej. Snart är jag friiiii!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *