Nu måste de nog gå…?

Nu måste de nog gå…?

De nya skandalministrarna måste nog avgå nu, det tycker iaf jag. Om de får fortsätta späs politikerföraktet på och det förlorar vi alla på. I nuläget (vilket jag läst på olika bloggar) verkar allmänheten tro att alla som arbetar politiskt, oavsett partitillhörighet, är skattesmitare på ett eller annat sätt.
 
Jag måste då få dementera detta och säga att en politiker har precis lika mycket rent mjöl i påsen som resten av samhället. Se bara vad som hände under gårdagen… 1000 nya registreringar till Radiotjänst… Kan ju inte bara vara politiker som anmält tv-innehav?
 
Vad jag vill säga är att där det går att fuska, där fuskas det. Oavsett yrkesval, vill man göra det bästa för dej – ibland på bekostnad av att bryta vissa regler och lagar. Upptäcks det inte – så finns det inte, verkar vissa tro och tycka.
 
Jag tycker inte det är rätt att leva så,  jag försvarar inte deras handlingar. Men jag tror inte att det bara är politiker som gör så, det verkar vara ett ganska vanligt synsätt. Men vi är många som faktiskt försöka leva enligt det regelverk som finns och som betalar det vi ska. Jag tycker också att man som minister ska köra med öppna kort och vill man komma upp sej inom politiken – då får man helt enkelt leva som man lär. Man blir granskad så är det bara.
 
Så det enda Reinfeldt kan göra i nuläget är att låta de nya ministrarna avgå och se till att de nya inte har en massa lik i garderoben. Vem kan det då bli?
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *