Ny teknik – bu eller bä?

Ny teknik – bu eller bä?

Jag är iofs ingen bakåtsträvare, men det där med ny teknik är inte riktigt min grej. Jag skaffar nya grejer när jag behöver, inte för att det är kul, verkar vara lite ensam om att tänka så…

Min iPhone 6 fick jag i bröllopspresent av Martin för ganska precis tre år sedan. Jag gillar den och det enda jag behövt fixa är glas och ett nytt batteri, i övrigt har den varit helt perfekt. Tills den slutade ringa… när någon ringde mej fick de upptaget medan jag fick ett missat samtal. Det är ju inte så bra att ha det så, särskilt dåligt är det när man inte har någon hemtelefon längre. Samtidigt är det så få som ringer till mej att det var ett ganska litet problem… tills jag väntade samtal från läkare och veterinär – DÅ blev det ett problem på riktigt.

Det var alltså dax. Jag var helt enkelt tvungen att kolla upp telefonutbudet och se vad jag kunde tänka mej att byta till. iPhone var självklart, jag vill fortsätta på den linjen – även om det kanske inte är bästa alternativet. Jag vill helst inte ha en större telefon än den jag redan har, den ska gå ner i fickan. Å då fanns det inte mycket att välj på, alla telefoner verkar ju bara bli större och större. Så mitt val blev en iPhone XS, den är nästan lika stor som min gamla 6:a men har mer skärm.

När jag kom hem från Italien hade ett nytt fodral kommit med posten, samt skärmskydd. Martin beställde min telefon som kom ett par dagar senare. Jag tycker som sagt inte om nya grejer, särskilt inte nya telefoner. Den ska se ut och fungera som min gamla, därför slänger jag över båda telefonerna till Martin och får tillbaka den nya med det gamla utseendet. Så bra! Han fixar så att alla mina appar kommer till den nya telefonen och lägger dem likadant. Så känner jag iaf nästan igen mej 🙂

Men lite kul är det, den här kameran är ju mycket bättre än i den gamla telefonen. Den har större minne och är lite piggare. Men jag gillade att logga in med fingeravtryck som jag gjorde med den gamla och den nya är liiiite för stor. Jag vänjer mej förstås, det gör man ju alltid efter några dagar. Hoppas bara att den håller minst lika länge som den gamla, jag vill inte byta om jag inte måste. Å det handlar alltså inte ett dugg om miljötänk även om det såklart borde vara så, utan om att jag helt enkelt är lat och inte orkar lära mej nya grejer.

Sån är jag – hur funkar du? Gillar du ny teknik?

2 svar på ”Ny teknik – bu eller bä?

  1. Nej, då. Du är inte ensam. Jag älskar ny teknik, men hatar att den nygamla telefonen bara lägger av och dör efter två år. Har hänt så tre gånger i rad. Och när det händer är det både kostsamt och helt obekvämt.
    Jag har ingen ”Martin” hemma, utan får klara mig själv, och det gör jag, men jag tycker den nya tiden har blivit tråkig.

    1. Usch ja, skulle jag bli ensam så tänker jag inte byta en enda grej om det inte är alldeles nödvändigt – vilket det var nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *