Riksdagsledamöternas arvoden höjs

Riksdagsledamöternas arvoden höjs

”Riksdagens arvodesnämnd har beslutat höja ledamöternas arvoden med 1 600 kronor till 54 500 kronor i månaden från och med den 1 november 2008.


I de överväganden som legat till grund för beslutet har arvodesnämnden i första hand beaktat de lönehöjningar som hittills överenskommits inom ramen för årets lönerörelse. Nämnden har inte ansett att det föreligger några avgörande skäl för att avvika från dessa nivåer.”

 

Detta kan man läsa i ett pressmeddelande från Riksdagen. Asså… vad ska man säga??? 54 500 kr… med en arbetstid dygnet runt, 7 dagar i veckan kanske det är skäligt? En riksdagspolitiker är skyldig att vara tillgänglig dygnet runt alla veckans dagar och då skulle timpenningen bli 81 kr. Å det är ju inte så mycket, å andra sidan har de ju betalt även när de sover och vem har det???

 

En riksdagspolitiker har även fri läkarvård samt fria flyg- och tågresor. Så nog tycker jag att det är lite i överkant med en så hög lön. Å andra sidan igen… så vet de bara att de har jobb i fyra år, sen kan det bli arbetslöshet för hela slanten.

 

Jag vet inte… vad tycker ni om riksdagsmännens arvoden???

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *