Så spännande!!!!

Så spännande!!!!

Ni som följt mej ett tag vet att min stora dröm är att starta familjehem och ta emot barn som inte kan bo hemma i sina egna familjer. Nu har Junior flyttat och vi har ett rum över… det är dax!

Förra veckan var jag inne på Botkyrkas hemsida för att anmäla intresse. Jag fyllde i mina uppgifter och försökte klicka iväg mailet, det gick inte… efter några försök gav jag upp, det var kanske inte dax än? Vi kanske skulle fundera lite till? Vi fundera över helgen och i måndags försökte jag igen och nu gick mailet iväg.

Jag trodde att handläggaren skulle ringa upp efter typ 5 minuter eftersom Botkyrka Kommun skriker efter familjer, men måndagen gick och även tisdagen… men igår ringde de! Handläggaren pratade med en sjungande finsk brytning och var så glad att jag hört av mej. Hon trodde inte att det skulle bli några problem alls att få oss godkända som både familjehem och kontaktfamilj.

För det är där vi vill börja, vi börjar som kontaktfamilj för att testa på lite och se hur det är. Det innebär att vi kommer att ta emot en liten kille eller tjej en helg i månaden och hitta på kul grejer eller bara mysa här hemma. Här i Botkyrka är det tydligen stora problem med ensamstående mammor som har väldigt många barn och därför behöver avlastning. Några av er kanske tycker de får skylla sej själva som inte kiper ihop benen (OBS! Jag tycker inte det)… men det är ju inte barnens fel. Vår uppgift blir att ta hand om barnen, inte att döma föräldrarna. Man är ju två från början, sen kan det hända saker som inte går att kontrollera.

Så redan på torsdag kommer två handläggare från kommunen hit. Då ska vi fylla i papper, godkänna att de får plocka ut uppgifter om oss i brottsregister osv. De ska se hur vi bor och ge oss mer information. Sen är det bara att vänta och det är där ni kommer in i bilden! Sen behöver vi nämligen en massa tummar! Ni får hjälpa oss att hålla både tummar och tår för att vi ska bli godkända så att någon liten kan vara hos oss på helgerna och få lite lugn och ro i sitt liv.

Tänka va?! Redan innan jul kanske vi blir en till i familjen  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *