Strömlöst!

Strömlöst!

Vaknade vi 4-tiden inatt, då var huset helt tyst och alldeles mörkt. Det var nåt som inte stämde… man hör alltid kylen och frysen och vi har alltid någon liten lampa tänd i hallen. Jag tittade ut genom fönstret och såg att gatan var bäcksvart, inte en enda gatulampa eller ljus i ett enda fönster. Jag konstaterade att vi var utan el i helt området.

Vi 7-tiden bad jag Martin säga till Junior att han var tvungen att ta tåget till skolan eftersom han inte skulle komma åt motorcykeln. Vi har nämligen en sån där fin automatisk garageport som går på el… Så han fick lägga sina mc-tankar åt sidan och ta tåget istället.

Vid 10 skulle Senior börja skjuta och det ville vi ju inte missa. Så det fick bli en tur till mamma och pappa i Tullinge för att koppla upp sej på deras dator. Vi kopplade datorn till tv´n och satt sen där allihopa och följde tävlingarna. Det gick helt ok för Senior, så här första gången på en riktigt stor tävling. Men någon medalj blev det inte idag, men det är två dagar kvar.

När vi kom hem vi 12 hade strömmen kommit tillbaka. Efter 6 timmars avbrott får man 300 kr från Vattenfall, så jag mailade dem, fixade lite jobb och körde igång en tvättmaskin. Jag har inte så svårt att klara mej utan el egentligen, kan tycka det är ganska skönt med tystnaden och nästan mysa till det lite. När jag bodde i Gambia hade vi el någon halvtimme varje dag och det gick hur bra som helst. Skillnaden är ju att det är kallt här… Vi behöver elen på ett annat sätt här i Sverige.

Nu är allt iaf som vanligt igen. Jag ska köra ett tvättmaskinrace under helgen och få undan resten av sommarkläderna. I övrigt ska jag nog ha en ganska lugn eftermiddag, kanske blir det en tur till frisören. Börjar känna mej som en risbuske  🙂

Ikväll ska vi till till Norra Brunn och titta på stand-up. Jag vann biljetter i början av veckan och fick välja dag. Så ikväll drar vi iväg för att skratta! Martin har inte varit på Norra Brunn förut, så det ska bli skoj att visa honom stället.

Hoppas ni alla får en härlig fredag!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *