Tysta arbetsplatser…

Tysta arbetsplatser…

Jag tycker det är urmysigt att sitta ensam på jobbet när alla gått därifrån. Det har jag alltid gjort oavsett arbetsplats.
 
För många år sedan jobbade jag på Svensk Filminsdustri, när det låg på Söder Mälarstrand. Det fanns alltid mys-pysbelysning i fönstren och på väggarna, så när folk gått hem för dagen släckte jag ner och jobbade i mörkret. Lokalerna där var väldigt fina och man såg Stadshuset mitt emot. Saknar det faktiskt.
 
När jag jobbade natt på Expressen var man nästan aldrig ensam, men vi var inte många på redaktionen på nätterna. Då låg växeln mitt i redaktionen, högt upp i skrapan. Man såg hela stockholm därifrån. Också jättemysigt.
 
Till och med när jag jobbade på Oscarsteatern var det mysigt att vara ensam. Även när man skulle bakom kulisserna och hämta utksrifter från den stora skrivaren i källaren. Alla pratade om teaterspöket, några hade träffat honom/henne. Jag såg mest dammråttor… men mysigt var det att gå runt bland dekor och kläder.
 
Nu sitter jag ensam på Kungsgatan, Vännen är och handlar julklapp till mej. Lika mysigt det… om man bara kunde sätta på värmen i huset…
 
  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *