Udda smakkombinationer

Udda smakkombinationer

Jag är med i fler receptgrupper på facebook och i en av dem har vi pratat konstiga och udda smakkombinationer, såna som folk rynkar på näsan när man berättar om dem. Så himla kul att läsa!

Jag vet inte om jag har så konstiga grejer för mej när det gäller smaker, men något jag tycker är riktigt gott är en ostmacka med senap, eller kall falukorv med ketchup. När jag var liten körde jag glass i mikron, både smält och lite varm alltså – jättegott! Jag har gärna lakrits till allt och gillar frukt i mat.

Självklart var jag tvungen att fråga mina kompisar om deras udda smakkombinationer och fick en del roliga till svar. Vad sägs om hamburgare med remouladsås, vaniljglass med salta jordnötter, dippa pommes i mjukglass eller lakritssalt på lax, popcorn och mjölk, dippa pommes i milkshake. Ostbågar och mjölkchoklad, falurågrut med kaviar till pannkakor med sylt o grädde.

Här är lite av vad gruppen på FB bjöd på: Pannkakor och ketchup, havregrynsgröt med fetaost, dippa ölkorv i yoghurt, gurka med nutella, ketchup på leverpastej, mjukglass med ketchup, makaroner med jordgubbssylt, hamburgare med hallonsylt, kokt ägg och nutella, köttfärssås med sill, doppa ferraribilar i ranchdipp, soja på vaniljglass, ostbågar i vaniljsås, torra kanelbullar med kaviar eller blöt husman med aromat. Något som lockar?

Detta är alltså grejer som folk gillar, så inga elaka kommentarer nu. Vi har alla olika smak, så är det! Och nu vill jag veta dina konstiga smakkombinationer som du gillar. Kom igen nu! Inget är för konstigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *