Våra kämpar

Våra kämpar

Alla våra medlemmar är guld värda, men så har vi några stycken som vi värnar lite extra om. Några som kämpar på, som har det jobbigt, som inte har något vidare stöd hemma men som inte ger upp.

Den som aldrig haft en övervikt kan inte förstå hur svårt det kan vara att gå ner i vikt. ”Det är väl bara att äta mindre” kan det heta… men så är det ju inte. Det vet alla vi som dagligen kämpar mot kilona. Å det handlar inte om att se snygg ut, nej det handlar om att må bra! Att slippa ha ont i knäna, att kunna röra sej, att slippa diabetesmedicin osv. Å det är definitivt inte att ”bara sluta äta”!

Idag hade vi en medlem som brast i gråt redan i kassan, h*n hade alltså inte ens ställt sej på vågen än. Dagen hade varit skit och allt var jobbigt. Just denna medlem har vi stöttat lite extra den senaste månaden och gett extra tid och peppat via mail. Idag var det inte mycket som hjälpte för att få medlemmen att må bättre. Trots allt var det ett minus på vågen, bara ett litet hekto, men ändå – ett minus. H*n har kämpat och varit duktig och så blir det bara ett ynka minus. Men så kom vi på att det fanns en viss träningsvärk, att lunchen igår var ganska salt och att det medicineras med kortison just nu. Alltså borde det rimligtvis rätta till sej inom någon vecka.

Vår medlem mådde bättre när det lektionen var slut, men det krävdes en hel del av mej att få denne motiverad igen. Nu ska Martin kolla igenom checklistorna och ge feedback via mail, så får vi se vad vågen säger nästa gång. Jag ser fram emot varje vecka då vi får träffa medlemmen, det är en härlig människa som man bara vill väl.

I vårt jobb är man inte bara kassör och konsulent, vi är nån slags amatörpsykologer oxå. Vi fixar och trixar och försöker på alla sätt att få våra medlemmar att lyckas. I de allra flesta fall är det inte oss det beror på att medlemmar ger upp och slutar. Det handlar mest om att tålamodet tryter eller att tiden inte räcker till. Vi gör verkligen vårt allra bästa och får ibland trolla med knäna för att hitta på lösningar. Har medlemmen bara tillräckligt med tålamod så brukar det gå riktigt bra och jag hoppas att just den här medlemmen har det tålamodet. Det skulle vara helt fantastiskt att få följa med hela vägen in i mål.

Det ska gå – det måste gå!
Har jag sagt att jag älskar mitt jobb  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *