Veckomatsedel v 25

Veckomatsedel v 25

Då är vi inne i midsommarveckan! Och även Juni närmar sej sitt slut. Hur fort har inte det här halvåret gått??? Om fem veckor har jag både sagt JA och dragit iväg på bröllopsresa  🙂

Nu håller vi en tightare budget när det gäller Smartpoint, maträtterna är pointssnåla och motionen lite effektivare. Imorrn åker vi till Öland där vi firar midsommar och både löparskorna och hushållsvågen är med. Lediga dagar ger oss mer tid att ta hand om oss, vår hälsa och vikten. Så funkar vi!

Vi är åtta personer som ska samsas i köket, kanske låter knepigt om man vill hålla slanka linjen. Men vi gör den mat vi vill äta så får resten av gänget äta det om de vill eller laga eget. Det brukar funka. Bara för att man delar hushåll betyder det inte automatiskt att man måste äta samma mat. Vi gör klart med alla från början att vi kommer hålla oss till Viktväktarnas program och laga den mat som vi anser är bäst för oss. Alla är välkomna att smaka och vill man inte så är det valfritt att fixa eget käk. Alla är vuxna och tar egna beslut.

Samma gäller våra promenader. Vi tar en långpromenad på förmiddagen och en långpromenad på kvällen. alla som vill får följa med. Väljer man att följa med ska man vara medveten om att det blir en tur på en timme eller mer. Det brukar bli härliga promenader i Ölandsskogarna. Ledig tid är till för att utnyttjas till bättre hälsa!

Här är vårt middagsplanering, håll till godo  🙂

Måndag: Pasta med krämig spenatsås 2 SP / 2 PP plus pasta
Tisdag: Krämig fiskgratäng med räkor från 4 SP plus potatis
Onsdag: Spagetti med kasslersås 5 SP / 6 PP plus pasta
Torsdag: Vitlökskycklinggryta 4 SP / 5 PP plus pasta
Fredag: Grillat på Lammet & Grisen, kvällsgott: Rabarberkaka 12 SP hela formen
Lördag: Kesoplättar 28 SP / 24 PP för hela satsen
Söndag: Indiska räkor 6 SP plus ris

Håller vi bara detta så ska vi nog lyckas få ett minus på vågen.
Ha en riktigt fin midsommar med mycket sol och kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *