Vi har separerat!

Vi har separerat!

Jo, så är det faktiskt. Men det är inte så illa som det låter, det handlar nämligen bara om nattetid. På dagarna trivs vi ihop och gör det mesta tillsammans men på nätterna mår vi (jag) bäst i eget rum. Jag måste nämligen få ordning på sömnen. Nu är det riktigt illa!

Mitt ”magiska” armband visar tydligt hur illa det är när det gäller sömnkvalitén. Att vakna 25-30 ggr per natt och inte sova mer än 45-60 minuter i sträck gör en inte speciellt utvilad. Så nåt måste göras! Alltså har jag flyttat ut från vårt gemensamma sovrum för att ta bort de störmoment som går att ta bort tex snarkofagens ljud… hundens bökande i vår trånga säng… osv. Jag vaknar för ALLT! När Martin vänder sej i sängen eller hunden flyttar sej, inget undgår mej. Detta är nu tanken att jag ska slippa.

Det här var en ”bra” natt…

Får man ingen sammanhängande sömn kommer man aldrig ner i den välgörande djupsömnen och kan på så sätt inte återhämta sej på ett bra sätt. Då blir värken värre, humöret sämre och man går ofta upp i vikt. Nu säger ”besserwissern”; ”ta ut dej på dagen, skippa att sova middag – så ska du se att du kommer att sova bra”. Så kanske det är för en frisk person, men jag som både har sömnapné och fibromyalgi funkar på ett annat sätt. Jag behöver oftast sova middag för att kompensera den dåliga nattsömnen.

Men den här veckan har jag gjort allt det där som förespråkas; jag har motionerat och gått två långa promenader per dag. Jag har inte tagit någon tupplur på hela veckan. Ändå är min nattsömn alltså katastrofal! Så nu hoppas jag att det ska bli bättre, så jag slipper se ut som en zombie dagtid. Jag orkar verkligen ingenting! Å det är så irriterande!

Så nu är det separation och varsitt sovrum som gäller nattetid, så får vi se vilket resultatet blir. Det magiska armbandet från Fit Bit får redovisa resultatet… spännande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.