ViktVäktarna uppdaterar till Personliga Points

ViktVäktarna uppdaterar till Personliga Points

Så var det dax igen. ViktVäktarna uppdaterade sitt kostprogram igår. Inte för att jäklas, så många verkar tro/tycka – utan för att följa senaste forskningen och hjälpa medlemmarna att gå ner i vikt på mest hälsosamma sätt. Jag har försökt läsa in mej på programmet, detta är vad jag kommit fram till hittills.

Jag skrev in mej på ViktVäktarna i augusti -00, fattar ni hur många uppdateringar och kostprogram jag varit med om? Å vet ni? ALLA funkar!!! Japp, så är det! Det hänger nämligen inte på programmet, utan på en själv. Man kan följa vilket kostprogram eller diet som helst, gör man det inte helhjärtat eller långsiktigt så funkar inget program. OM man däremot följer det och gör det under en lång tid, då funkar alla! Plättlätt, eller hur! Sen kan de såklart vara olika lätta att följa. Viktväktarnas program blir lättare och lättare faktiskt. Tänk bara när man var tvungen att äta lever 1 gång i veckan…

Men vi människor är vanedjur och tycker inte om förändringar, alltså blir vi lite stressade och upprörda när en sån här sak sker. Några säger att VV uppdaterar så ofta bara för att tjäna pengar, men det mesta handlar faktiskt om forskning och att förbättrar programmet för oss så att det blir ännu mer hälsosamt. Och det är det som skiljer VV från andra viktminskningsprogram: VV fokuserar på hälsan, inte på takten. Vill man ha en quickfix får man gå någon annanstans. VV fokuserar också på att det ska vara hållbart, något som ska kunna bli en livsstil.

Jag är det levande beviset på att VV´s alla program fungerar. Jag gick ner i vikt på första programmet med Points och har sedan hållit vikten med de andra. Förutom en liten sväng runt 2010, då blev jag sjuk och gick upp en massa, som jag tog bort med SmartPoints. Å sedan dess har jag hållit vikten.

Så vad är skillnaden mot Mitt WW med färgerna?

Till att börja med så finns inte Grön, Blå och Lila längre. Nu heter det Personliga Points. Det innebär att vi alla går på samma program igen men har olika mängd dagliga PP och VB (veckobonus) beroende på hur vi svarar på frågorna under inställningarna i appen.

Nu uppmuntras vi ännu mer att äta ”bra” mat, som fibrer, proteiner och hälsosamma fetter. Alla livsmedel har såklart fortfarande ett Pointsvärde, men beroende på hur jag svarar i appen kan flera av dem bli gratis precis som de var på Blå och Lila. Man kan fortfarande spara 4 PP om dagen, om man vill, dessa förs då över till nästa dag. Men det är ju inte meningen att du ska spara 4 om dagen hela veckan och sedan kasta i dej en brakmiddag eller massor med alkohol. Det kan du såklart göra, men det känns ju inte riktigt hälsosamt – som iaf jag vill att det ska vara.

Jag gick på grönt innan, för att jag vill räkna allt, utom grönsaker och frukt. Jag har därför svarat ”sällan” på nästan alla frågorna i appen, utom för frukt och grönt – då jag svara ofta. Och bara kryssat för ägg som gratisalternativ, man var tvungen att ta minst en tyvärr. På så sätt har jag fått mitt personliga program nästan som det var innan uppdateringen. Jag har ett par färre Point att röra mej med och räknar allt utom frukt och grönt, precis som jag vill ha det. Detta kan jag ändra bär jag vill!

Med det nya programmet kan jag även ”tjäna” PP genom att göra vissa val. Tex genom att dricka ordentligt med vatten, äta vissa grönsaker (bla morötter, broccoli, aubergine och zucchini) och röra på mej. Det låter kanske lite snurrigt att man genom att äta vissa saker, får äta mer… men så funkar det. Gör man bra val, blir man belönad.

Några livsmedel har fått högre Pointsvärde, bla en del kött, ost, godis och läsk – men det är inget jag märkt särskilt mycket av när jag räknat om våra recept. Däremot upptäckte jag att buljongtärningar fått Points, det har de inte haft förut. Beroende på hur man svarat kan även avokado bli gratis… så efterlängtat av många.

Man kan alltså i stort sett få tillbaka det program man gick innan, på beroende på hur man svarar på frågorna. Jag vill ha full koll och vill räkna alla PP jag kan förutom grönsaker och frukt. Jag är en människa som vill ha koll och är superbra på att lura mej själv, då måste jag räkna allt – det går inte att ha fria räkor, avokado eller lax. Då skulle jag lixom leva på avokado och räkröra… Så jag räknar och är nöjd med det, medan någon annan inte vill räkna och kan vara måttligt. Det går att göra programmet personligt numera, så att det passar var och en på bästa sätt. Och man kan ändra inställningar hur många gånger man vill.

MEN, det tar såklart lite tid att ställa om! Vid första anblicken så ser det ju väldigt rörigt ut och direkt hamnar man i en offensiv position och ser fel på allt. Så är det när man gör om på jobbet eller annat ändras som man inte valt själv. Jag avskyr tex ny teknik… men det är bara att andas lugnt och låt det gå några dagar, så är man ju snart inne i det. Allt är svårt innan man kan det… Men det är inte jättemycket skillnad nu med Personliga Points om man inte vill! Hör av er till Viktväktarna om allt känns helt obegripligt, så hjälper de er.

63 PP för hela köttfärspajen

Jag har räknat om några recept, bla den här veckans meny, och räknar om fler vart efter. Ni hittar dem HÄR under den nya kategorin Personliga Points. Vi har ungefär 700 recept, så det kommer att ta lite tid – men from nu kommer veckomenyerna att innehålla det nya.

Vi kommer att räkna PP på ALLA livsmedel, vilket ger en summa för hela rätten. Så får ni helt enkelt räkna bort det ni har på just er 0-Pointslista, dra av det och dela i antalet portioner ni får ut. Det är nog enda sättet… Kommer ni på ett smartare sätt får ni gärna höra av er 😛

Det jag egentligen vill säga till er, är att ha lite is i magen. Det är lite jobbigt att ställa om, men snart går det automatiskt igen. Se det som positivt att programmet utvecklas, istället för att allt står still utan att utvecklas alls. Kanske enklare när saker är som de alltid varit, men det är väl bra att bra saker blir ännu bättre. För de kan ju faktiskt vara så… Så andas lugnt och ge det en chans helt enkelt.

Allt handlar fortfarande om energi in – energi ut och att kunna äta allt, men inte alltid.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”ViktVäktarna uppdaterar till Personliga Points

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *