2013 – ett himla bra år!!!

2013 – ett himla bra år!!!

Sista dagen på året är det dax att sammanfatta allt som hänt. Det är så många bra grejer att det nästan är svårt att komma ihåg allt… Förra årets sammanfattning hittar ni HÄR. En del händelser här under har en länk som ni kan klicka på för att veta mer om just det tillfället.

2013 började i Gambia. Efter 23 år fick jag äntligen åka tillbaka, återse gamla vänner och träffa nya. Vår familj utökades med Smile, vars familj vi nu hjälper för att de ska få en dräglig vardag i ett land där det är väldigt svårt att få jobb.

I januari fyllde Martin 40 och Junior 18, nu kunde lilleman äntligen börja övningsköra för tung MC. Motorcykeln stod redan i garaget och i maj hade han körkortet i handen. Även den här sommaren blev det en långtur till Öland. Både Martin och Junior hade praktik under våren och bägge trivdes superbra. I Juni tog Junior studenten och var då redan lovad ett jobb där han haft sin praktik. Då hade han redan skrivit köpeavtal på ett litet radhus, avtalet fick jag i morsdagspresent. Det blev alltså Junior som flyttade ut först, inte Senior som jag trodde.

I Juli drog hela familjen iväg till London. Vi hade en fantastisk vecka med sol och medelhavsvärme. Vi såg allt man skulle se och lite till och var mer än nöjda när vi kom hem igen. Resan var en present till Martin på hans 40-årsdag från hela släkten. Resten av sommaren tillbringades på Öland, där Junior tillfälligt bodde och hade sitt sommarjobb för att få hop pengar till huset innan han skulle börja sin anställning på det nya jobbet. I augusti flyttade lillpojken ut, eller… vi flyttade ut honom eftersom han inte kommit hem från Öland än.

I augusti fyllde Senior 20 och blev befordrad till skiftledare och Martin började sin tredje och nästsista termin i skolan. När han skulle ut på praktik igen kom han tillbaka till samma företag som förra gången. De hade hållit platsen åt honom och vi blev tom bjudna på deras julfirande, så nu hoppas vi att även han får jobb på sin praktikplats precis som Junior fick.

Under våren hade vi haft massor med folk och kunnat lägga undan lite pengar. Vi trodde det skulle fortsätta så även under hösten, men det skulle snart visa sej att vi hade helt fel. En ny metod snodde våra medlemmar och vårt sparande sinade snabbt. Det var så illa att vi fick stänga vår lilla klass i Rönninge, så helt plötsligt jobbade jag bara två dagar i veckan. Visst underlättade det för Martin och hans studier, men allt kändes väldigt tråkigt.

Men nu kom tillfället jag väntat på i flera år. Ena sonen hade flyttat, jag jobbade väldigt lite… kanske var det dax att ansöka om att bli familjehem? Så det gjorde vi och blev godkända! Ganska omgående fick vi veta att det fanns en 6-åring som behövde någonstans att bo emellanåt. Å så kom Minior in i vårt liv. Vi blev alltså deltidsföräldrar helt plötsligt!

Under våren kom jag igång med min löpning igen och både Martin och jag nådde vår målvikt. Vi har haft ett hälsosamt år och varit hyfsat friska. Jag gjorde en operation som gjorde mitt liv 200% bättre. Men i slutet av året kom det tråkiga beskedet att jag förmodligen har fibromyalgi och ska utredas för detta. Visst är det tråkigt, men å andra sidan har jag ju levt omedvetet med det i många år och kan fortsätta så ett tag till men nu kanske jag kan få hjälp med en del av problemen. Så det är ok ändå!

Jag är otroligt nöjd med året som avslutas i vårt hem i Tumba. Mycket har hänt och vi ser med spänning fram emot nästa år som vi redan nu vet innehåller en mängd förändringar men det blir nog även en och annan överraskning.  En ny operation står på tur och en annan större sak som ni får veta inom kort. Men det är mycket man inte vet och som blir spännande att få uppleva. Vi har haft ett rikt 2013 och är tacksamma för allt vi varit med om.

Jag önskar er ett riktigt fint slut på 2013 och ett gott nytt år och ett spännande 2014. Ha en riktigt fin kväll så hörs vi igen nästa år, imorrn alltså  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *