3 böcker som berör och ett avsked

3 böcker som berör och ett avsked

Äntligen är det dax för nya boktips. Böckerna jag läst senast har tagit sin lilla tid. Den första är ett avsked och den andra berörde mej ordentligt. Den tredje är en intressant läsning om en hockeylegend och till viss del om min egen bostadsort och den fjärde krävde total närvaro av alla mina sinnen. Fyra böcker jag gärna rekommenderar och nu ska jag berätta om den lite närmare .

Ett livsavgörande ögonblick – Julia Quinn

Sista boken i serien om syskonen Bridgerton och jag har sorg. I den åttonde och sista boken är det Gregorys tur att knyta de äktenskapliga banden. Gregory är en riktig romantiker och när han träffar Hermione Watson är han helt övertygad om att hon är Den rätta, men hennes hjärta tillhör någon annan. Hermiones väninna, Lucy Abernathy, allierar sig dock med Gregory för att hjälpa honom att ändå vinna Hermiones kärlek. Vad Lucy inte förväntar sig är att hon själv ska börja få komplexa känslor för honom. Detta är ett stort problem – hon är nämligen redan förlovad med en annan man. Men tänk om Gregory är den rätte? Å vad känner Gregory…

Underbart förutsägbart, det är romantik så det bara smäller om det och ett helt perfekt avslut av serien. Men är den verkligen slut? Jag har hört viskas om en fortsättning och kan knappt bärga mej 🙂

Förintelsens Barn – Margit Silberstein

Margit Silberstein har skrivit en berörande och kärleksfull berättelse om sina föräldrars liv och sin egen uppväxt. Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Margit skriver om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det?

Otroligt intressant, skrämmande och fängslande. En bok jag sträckläste och rekommenderar alla att läsa!

Min Sanning – Mona Tumba

Mona Nessim är östermalmsflickan som gifte sej med hockelegenden Sven Tumba. De var ett omskrivet kändispar som umgicks med kungafamiljen, Lill-Babs och internationella celebriteter. Men livet med Sven var inte alltid så perfekt som Mona gav sken av. Han hyrde ut deras hus och planerade en flytt utan att fråga, gjorde osmarta affärer och var notoriskt otrogen. Monas liv kantades dessutom av andra sorger. Hennes pappa dog tidigt i cancer, hennes mamma blev alkoholist, systern Maud mördades och systerdottern dog av en överdos heroin.

Den här boken är kanske extra intressant för mej som bor i Tumba, alldeles brevid Sven Tumbas park faktiskt. Alla vi som bor här känner förstås till det fd hockeyproffsen, men inte så mycket mer än just ”känner till”. I boken berättar Mona allt, känns det som – utan minsta skönmålande eller nostalgi. En väldigt intressant bok och en människa som ”alla känner”.

Frivillig i Auschwitz – Jack Fairweather

Den polske motståndsmannen Witold Pilecki lät sej frivilligt tillfångatas och föras till Auschwitz för att kunna berätta för världen om vad som skedde innanför lägrets murar. Men han kunde förstås inte ana vilka fasor som skulle möta honom.

Vad får en man att frivilligt låta sig deporteras till nazisternas mest ökända förintelseläger? Frivillig i Auschwitz är den osannolika och otroligt intressanta berättelsen om en av andra världskrigets okända hjältar. En man som mot alla odds lyckades skapa en underjordisk armé inne i lägret, och smuggla ut information om nazisternas illgärningar till de allierade. Tyvärr lyssnade inte omvärlden förrän det var försent.

Jag som är nästan sjukligt intresserad av Förintelsens historia läste med stort intresse och en fascination utöver det vanliga. Tänk att göra detta frivilligt för att väcka världen och vilken frustration när man upptäcker att världen inte lyssnar. Detaljerna är många och jag har lärt mej väldigt mycket medan jag läst. Helt otroligt att han faktiskt överlevde, för det kan jag avslöja att han gjorde. Men tyvärr inte tillräckligt länge för att vara med när Auschwitz befriades. LÄS!!!

Den här omgången var det några rätt tunga böcker och såna tar sin lilla tid att läsa. Nu ska jag ta några mer lättsamma böcker, lite mord och sånt 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

21 svar på ”3 böcker som berör och ett avsked

  1. Frivilligt i Auschwitz kommer jag att beställa direkt. Har just avslutat tatueraren i Auschwitz (samt uppföljaren cilkas resa) så låter som en spännande bok

  2. Det var lite blandad kompott! Dina första rader om Familjen Bridgerton skummade jag bara snabbt igenom för att inte råka läsa något jag inte vill veta ännu, ha ha! Däremot blev jag väldigt nyfiken på både Tumba-boken och Frivillig.

  3. Det var lite blandad kompott! Dina första rader om Familjen Bridgerton skummade jag bara snabbt igenom för att inte råka läsa något jag inte vill veta ännu, ha ha! Däremot blev jag väldigt nyfiken på både Tumba-boken och Frivillig.

  4. Bridgerton såg jag serien och bara älskade den. Jag kanske måste läsa böckerna för att stilla min längtan efter säsong två som sägs vara på g. Annars så har jag kikat lite på boken om Auschwitz men just nu behövs inte mera tårar i mitt liv så den ligger i min boklista.

  5. Tack för boktipsen. Behöver verkligen något intressant att lyssna på nu. Allt med förintelsen är så grymt så det finns inte ord för det. Helt ofattbart allt som varit där

  6. Tack för mycket intressanta boktips!
    Snart får jag möjlighet och ork att välja mer fritt vad som ska läsas. Har inte läst någon av dessa , men lägger till dem på listan 😀

  7. Jag har inte ro att läsa böcker längre, tyvärr. Eller vet inte om det är tyvärr för jag fotograferar då istället som min inspiration och avkoppling

  8. Intressanta boktips du ger – jag som hade tänkt läsa bridgertons kom på att de avstår jag nog från – jag klarar inte romantikböcker – romantiken får bara vara med som en liten bihistoria om jag ska gilla boken – Tumba avstår jag nog också från men de båda andra böckerna ska jag nog ta mig an längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *