Matsedel v 7

Matsedel v 7

Är jag den enda som är trött på snö och kyla? Min kropp är inte gjord för sånt här väder, den vill ha sol och minst 20 grader varmt. Nu är det istället tre lager kläder och tungt som sjutton när de dagliga promenaderna ska tas.

För otroligt nog kommer vi ut på promenaderna, fortfarande två gånger om dagen. Men det är helt tack vare maken som pushar mej, annars hade jag stannat inne i värmen. Träningen däremot är det inga problem med alls, den gör jag ju i mitt träningsrum och där är varmt och skönt.

När man tänker hälsa så är det ju rätt många delar som ska stämma, fysisk aktivitet är bara en av dem, återhämtning, kost och skratt är några andra. Får kroppen inte vila blir det katastrof i längden, bra kost vet vi alla hur viktigt det är – men även att skratta ordentligt behövs också. Det var det där med balans, som ibland kan vara rätt svårt – men så viktigt.

Vi får göra så gott vi kan helt enkelt 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Mango- och chutneygryta med ris (Grön 6, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Tisdag: Lax med broccolipuré (Grön 9, Blå 2, Lila 2)

Onsdag: Kyckling med broccoli och grönpeppar (Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus pasta)

Torsdag: Gratinerad kassler med vitlöksröra (Grön 3, Blå 3, Lila 3 plus potatis)

Fredag: Räkgryta med minimajs (Grön fr 5, Blå fr 4, Lila fr 4 plus ris)

Lördag: Fläskfilégratäng med granatäpple (Grön 6, Blå 6, Lila 6 plus ris)

Söndag: Pad Thai (Grön 8, Blå 7, Lila 7)

Semmeldagen: SemmelkakaMinisemlaSemla

Hela veckan är hyfsat snabb- och lättlagad och det mesta funkar även i matlådan. Så passa på att fylla frysen till dagar då man hellre gör något annat än står vid spisen. HÄR finns tips på mat som passar i matlådan.

Vi står rätt mycket vis spisen just nu och hittar på mängder med recept och det mesta blir så där herrejössesgott! Så ha koll på Du i Fokus, där kommer nya recept varje onsdag och lördag.

Gör en fantastisk vecka nu, det ska vi göra 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

22 svar på ”Matsedel v 7

 1. Så mycket god mat!
  Jag tycker snön och kylan kan hålla i sig tills sportlovet är över för barnens skull men sen så får det gärna bli vår 🌺

 2. Ojoj…det var väl ord jag behövde – balans i tillvaron – just nu så jobbar jag mest hela tiden och hinner inte med så mycket annat. Mango-Chutney grytan – den ska jag prova och har även öppnat upp sidan för du i fokus för att kolla vad det är.

 3. Vi har minus 15 grader och en halv meter snö just nu. Jag är helt tvärtom och gillar vintern, men beror på att jag oftast börja må illa av värmen

 4. Så mycket god mat ❤
  Skrattet är så viktigt och betyder så mycket i livet. Om ett skratt förlänger livet, då vill jag skratta varje dag 😀

 5. Haha du låter precis som min sambo men i dag har han inte gnällt utan älskat dagen…Visst är det jobbigt med alla lager man måste sätta på sig för att ta sig ut men skönt ändå att komma ut eller hur. Vad skönt att ni kommer ut på 2 promenader om dagen trots att du inte tycker om kylan det ska du få en klapp på axeln för…

 6. PH vi har så mkt sol här på dagarna att ja o vovven går långa promenader :). Nu två dagar i streck 🙂 men jag tycker snö kan försvinna samtidigt det e myssigt men man saknar vår o sommar ☀️

 7. Så gott med er matsedel ser jättegod ut. Jag tycker om vintern, den är ju jättehärlig nu med strålande sol, Vet att vi tycker olika så är det för många och så får dt vara också.

 8. Ni har sån god matsedel verkligen och skulle kunna tänka mig att äta allt ni ska laga i veckan. Ser så gott ut! 🙂 Håller med dig min kropp är inte heller gjord för vinter. Helst vår och sommar året om tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *