4 nya härliga boktips

4 nya härliga boktips

Jag har en ny hög böcker, dessa vill jag gärna rekommendera till er! Det är två mys, en deckare och en som man både lär sej något av och som är jäkligt bra!

Just nu hoppar jag hejvilt mellan olika genres och älskar det. Jag har lagt fram en hög med 4 böcker i taget, varannan feelgood – varannan något annat.

Under sommaren har jag läst färre böcker än planerat, jag har sååå många som ligger och väntar och som jag verkligen längtar efter att läsa. Nu ska det regna några dagar, då finns fler tillfällen att mysa med en bok.

Vad jag läser just nu kan ni se på instagram @marlenerinda

Vi börjar uppifrån som vanligt:

I hjärtat av Ådala – Åsa Liabäck

Här har vi en debutant, Åsa Liabäck, som är familjeterapeut och trädgårdsnörd. Å vilken debutant sen! Åsa krånglar inte till det, utan beskriver personer, miljöer och känslor på ett både enkelt, kärleksfullt och hjärtligt sätt.

Det handlar om Anna som spontanköper en kolonilott som tröst efter ett kraschat förhållande. På området finns en mängd annorlunda personer med olika bakgrund och bagage, som faktiskt lyckas hitta en oväntat vänskap trots sina brokiga personligheter och skillnader.

Det handlar om svek, vänskap, kärlek och att även stå upp för sej själv och göra det man tror på och som gör en lycklig. Me like mycket och jag ser verkligen fram emot fortsättningen på serien om Ådala.

Er tredje man – Denise Rudberg

Detta är tredje delen i serien Kontrahenterna och de tre kvinnorna, Signe, Elisabet och Iris. Det ska bli 10 böcker, jag älskar serien och ser fram emot varenda del. Dessutom lär jag mej massor på vägen.

Sommaren 1941 är osedvanligt varm. Statsminister Per Albin Hansson håller sitt historiska anförande till nationen där han hävdar Sveriges neutralitet. För signalspanarna på Karlaplan 4 pågår en febril verksamhet med att avkoda krigsmeddelanden när Elisabeth dessutom blir rekryterad som spion för försvarets underrättelsetjänst. Märkliga omständigheter vid tiden för Iris landsflykt uppdagas medan Signe äntligen får chans till återhämtning i skärgårdsidyllen hos professor Svartström. Men mitt under ett pågående världskrig är det svårt att avgöra vem som verkligen går att lita på.

Precis som de andra delarna är det en personlig skildring om de tre kvinnorna som faktiskt funnits i verkligheten och är släktingar till Denise. Rekommenderas varmt!

Sommaren på Nornö – Jennifer Anglade Dahlberg

Artonåriga Zoë Holmgren har levt hela sitt liv på den mytomspunna ön Nornö i Stockholms skärgård. Tillsammans med sin struliga mamma Linn och sin mormor Agnes driver Zoë öns handelsbod som Holmgrens gjort i generationer.

Hon har en svensk mamma och en haitisk-amerikansk pappa, som hon aldrig träffat. Zoë alltid stått ut från mängden, mycket pga sin hudfärg och börjar trots mammans motstånd att göra efterforskningar om sin pappa. Hennes högsta önskan är såklart att hitta honom.

Vanligtvis händer inte mycket på Nornö, men när Camilla Easton, anländer till sin nybyggda sommarbostad, ställs Zoës och Linns tillvaro på ända. De dras direkt till familjen Eastons till synes perfekta liv, snart inser de att de inte är ensamma om att ha saker att dölja.

Sommaren på Nornö handlar om ursprung, identitet och om komplicerade mor-dotter-relationer. Och om hur skuld kan påverka våra liv mer än vi tror. Allt vackert beskrivet, både vad gäller personer, känslor och miljöer. Här skulle jag önska en fortsättning, jag vill gärna veta vad som händer sen 🙂

Lita på mig – Anders Roslund

Detta är den sjätte fristående boken om Piet Hoffman och Ewert Grens och allt är äntligen hyfsat harmoniskt för Grens. En fantastisk liten pojke kallar honom låtsasmorfar och det finns för första gången på trettio år en kvinna som han vill klä sig fin för. Denna idyll förvandlas dock till giftsprutor, slavhandel, illegala organ och kidnappning.

Vi får en inblick i människohandelns prostitution och organmarknaden i världen. Fruktansvärt, skrämmande och realistiskt beskrivet. En värld som man önskar var uppdiktad, men som förmodligen går till ungefär så som Roslund beskriver. Jag vet såklart inte, men kan tänka mej det. Det slutar med mord på någon som står Ewert nära och han utsätts dessutom för ett stort svek.

Roslund är fantastisk! Så är det bara. Hans böcker både äcklar, fascinerar och engagerar. Precis som en riktigt bra bok ska göra, tycker jag.

Fyra väldigt bra böcker alltså, som inte går att rangordna – allt beror på dagsform och humör.

Blir du sugen på någon av dem?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

10 svar på ”4 nya härliga boktips

  1. Har inte läst någon av dem faktiskt, men har läst det två första av Denise Rudberg. Visste inte att det ska bli tio böcker! Det var verkligen kul att höra Rudbergs sommarprat och känna igen flera av personerna 🙂

  2. Jag är ju tyvärr ingen bokläsare trots att jag tycker det verkar så rogivande. Just nu läser jag Musse och Helium för tösen =D

    Du beskriver och tipsar om intressanta böcker

  3. Tack för tipsen! Just nu är det inte så mycket läsning här, men jag har tänkt ge mig på Denise Rudbergs serie om Kontrahenterna snart 😊

  4. va härligt att få läsa massa 🙂 bra med lite tips 🙂 jag hag precis själv börjat lyssna igen på nextstory 🙂

  5. Åh… jag älskar verkligen att få boktips – tror bestämt jag ska ge mig i kast med kontrahenterna-serien, den verkar vara en lagom blandning av vad jag gillar – själv håller jag på att plöja igenom Harry potter böckerna bara för att diskutera med ungdomarna… men jag gillar dem också, jag gillar ungdomsböcker å ena sidan och väldigt mycket deckarböcker vidare till historiska böcker – allmän spridning utom kärleksromaner – de klarar jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *