Goda grejer med rabarber
Sverige är ett avlångt land, här i Stockholm kan vi ta första skörden av vår rabarber. De är riktigt spröda och fina nu. I Skåne har man redan skördat flera gånger och i Norrland kanske det dröjer någon vecka till.
Vi får massor med rabarber och får ofta ge bort, trots att vi dragit ner och numera bara har två knölar. Jag gissar att fler har det som vi… Därför bjuder jag på några tips om vad man kan göra med stjälkarna. Det finns mer än paj faktiskt 🙂
Rabarberkaka (min favorit) 7 P för hela kakan
Rabarberpaj (smulpaj) 34 P för hela
Rabarberpaj med twist fr 50 P för hela
Rabarberchutney (supergott till grillat) 0 P
Jordgubb- och rabarberkompott 0 PP
Rabarberfromage 2 P/port för hela satsen
Rabarbersoppa 1 P för hela satsen
Som ni ser så är det ganska P-snåla recept, man kan alltså njuta av allt som bjuds på här ovan med gott samvete och till och med ta flera gånger.
Rabarberkakan, pajen och chutneyn måste ni bara testa, och kompotten – de är sååå goda!!!
Bon apetit!
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube
3 svar på ”Goda grejer med rabarber”