Matsedel v 22

Matsedel v 22

En månad kvar till midsommar! Inget har blivit som man tänkt och planerat de senaste månaderna, det ser inte ut att bli som man tänkt med midsommar heller. Å andra sidan firar inte vi det särskilt mycket, det kommer knappast bli mer i år.

Vi har kommit igång så himla bra med vår viktminskning att vi nog bara fortsätter på det inslagna spåret tror jag. Just nu är det ingen skillnad på veckodagarna, vi kör bara på. Å bra går det!

Sömnen, maten, motionen och skratten sitter där de ska och vi mår väldigt bra. Bättre än på länge faktiskt. Alla fyra ben måste funka för mej och det gör de nu. Jo, skratt är faktiskt en viktig del av både hälsan och viktminskningen. Så skratta så mycket ni bara kan 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Libapizza (Grön 8, Blå 8, Lila 8)

Tisdag: Laxgryta m räkor (Grön 9, Blå 3, Lila 3, plus ris)

Onsdag: Enkel pasta- och kasslergratäng (Grön 10, Blå 10, Lila 10)

Torsdag: Chicken masala (Grön 5, Blå 2, Lila 2 plus ris)

Fredag: Lätt Grönsakspaj (Grön 33, Blå 23, Lila 23 för hela)

Lördag: Grillade räkor med jordnötssås (Grön 6, Blå 4, Lila 4)

Söndag: Fläskfilégryta med champinjoner (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Morsdagsbonus: Rabarberpaj med tvist (Grön 72, Blå 72, Lila 67 för hela)

Allt utom libapizzan och de grillade räkorna funkar i matlådan, så passa på att göra mycket. Har ni aldrig grillat skaldjur så måste jag rekommendera er att testa de grillade räkorna, det är så gott! En bra rätt att ha på pingstens buffébord, kanske tillsammans med grönsakspajen.

Ha en fin vecka, pingsthelg och Morsdag! Å häng gärna med på instagram @marlenerinda – det är så himla skoj när ni testar någon rätt och taggar mej. Fortsätt med det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *