Tips på en festligare middag
Jag får många frågor om festmat, gärna ”smalt” och trerätters. Kan man verkligen festa till det som Viktväktare? Klart man kan! Först måste man bara fundera på om man ska släppa taget helt eller iaf försöka hålla sej inom sina Points. Bägge är ok, man måste bara bestämma vilket man ska göra.
Man behöver inte krångla till det särskilt mycket tycker jag. Huvudsaken är att maten är god och att man har en mysig måltid tillsammans. Och om vi nu ska prata points… hur ofta firar man något? Någon gång då och då kanske det är ok att inte räkna, utan bara släppa taget om checklistan? Men vill man ändå ha koll och räkna så ska man såklart göra det. Man kan äta både gott och ”smalt” faktiskt.
Men huvudsaken är ändå att man njuter av måltiden och det ska man göra oavsett om man har något att fira eller ej. Här är mina förslag till förrätt, varmrätt, efterrätt och godis – för en riktigt god middag en särskild dag!
Förrätter:
Gratinerad Hummer (16-30 PP för allt)
Stora räkor frästa i vitlök (3-5 PP för allt)
Härlig Sommartallrik (17-22 PP för hela tallriken)
Krämig tomatsoppa (4 PP för allt)
Krämig Kräftsoppa (47 PP för hela satsen)
Råraka med kaviar (5-14 PP för allt)
Varmrätter:
Halstrad lax med kokosmjölk (56 PP för allt, plus potatis)
Ugnsstek med potatis (40 PP för hela steken)
Fylld fläskfilé med smashad potatis (23 PP för hela köttbiten, plus potatis)
Ostfylld filé (45 PP för hela filén)
Fläskfilégryta med paprika och dragon (27 för allt, plus ris)
Fläskfilegryta med granatäpple (41 PP för hela gratängen, plus ris)
Kycklingrullader med färskostfyllning (22-32 PP för allt, plus potatis)
Mango- och fläskfilégryta (38 PP för hela grytan, plus ris)
Potatiskaka (istf potatisgratäng) (5-19 PP för hela formen)
Smashad potatis (17- 36 PP för allt)
Efterrätter:
Persika under marängtäcke (14 PP för alla)
Yoghurtglass med mango (5-11 för hela satsen)
Marängrulle med hallon (4-11 för hela rullen)
Kladdkaka (14-24 för hela formen)
Hallonsorbet (0 PP för hela satsen)
Lätt äppelkaka (10-15 för hela kakan)
Fryst äggtoddy (19-38 PP för allt)
Exotisk fruktsallad (1 PP)
Godisbordet:
Chokladbollar (fr 29-47 PP för alla)
Grönkålschips (4 PP för hela plåten)
Gelegodis (0 PP för allt)
Rotfruktschips (4 PP för hela plåten)
Chokladbollar med lakrits (29-47 PP för alla)
Här finns fler tips för fest och kommer mer vart efter. Hoppas ni får en riktigt mysig middag 🙂
Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram
3 svar på ”Tips på en festligare middag”