Matsedel v 7

Matsedel v 7

Är jag den enda som är trött på kylan? Min kropp är inte gjord för vinter, den vill ha sol och minst 20 grader varmt. Nu är det istället tre lager kläder och tungt som sjutton när de dagliga promenaderna ska tas. Men men, bara veckor kvar till våren nu 🙂

Ut på promenader kommer vi otroligt nog trots kylan och kläderna, fortfarande två gånger om dagen. Men det är helt tack vare maken som pushar mej, annars hade jag stannat inne i värmen. Träningen däremot är det inga problem med alls, den gör jag ju i mitt solgula träningsrum, där det är varmt och skönt.

När man tänker hälsa så är det ju rätt många delar som ska stämma, fysisk aktivitet är bara en av dem, återhämtning, kost och skratt är några andra. Får kroppen inte vila blir det katastrof i längden, bra kost vet vi alla hur viktigt det är – men även att skratta ordentligt behövs också. Det var det där med balans, som ibland kan vara rätt svårt – men så viktigt.

Vi får göra så gott vi kan helt enkelt.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Pasta med champinjoner och tomater (15 PP för hela grytan, plus pasta)

Tisdag: Lax med broccolipuré (2 PP för all puré, plus lax)

Onsdag: Kyckling med broccoli och grönpeppar (13-21 PP för hela grytan, plus pasta)

Torsdag: Gratinerad kassler med vitlöksröra (14-16 PP för allt, plus potatis)

Fredag: Mango- och chutneygryta med ris (12-30 PP för hela grytan, plus ris)

Lördag: Pasta med kräftsås (16-19 PP för hela grytan, plus pasta)

Söndag: Pad Thai (27-40 PP för allt)

Alla-hjärtans-dag-bonus: Glassgömma fr 6 PP

Hela veckan är hyfsat snabb- och lättlagad och det mesta funkar även i matlådan. Så passa på att fylla frysen till dagar då man hellre gör något annat än står vid spisen. HÄR finns tips på mat som passar till Alla Hjärtans Dag.

Vi står rätt mycket vis spisen just nu och hittar på mängder med recept och det mesta blir så där herrejössesgott! Så ha koll på Du i Fokus, där kommer nya recept varje onsdag och lördag.

Gör en fantastisk vecka nu, det ska vi göra 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *