Vi har bokat resa!

Vi har bokat resa!

I slutet av sommaren brukar vi börja titta på vinterresa. I år ville vi försöka komma till Gambia igen, då Apollo börjat med resor dit. Men hur vi än vände och vred på det, så skulle det bli för dyrt… jäkla skit.

I januari brukar vi ha semester på ”vårt vis”. Det innebär att vi jobbar kanske 1 timma om dagen. För oss är det semester, även om det låter konstigt i andras ögon. Men håller man på med sociala medier och är sk digital kreatör håller man lixom på jämt – iaf de flesta av oss. Det mesta på magasinet Du i Fokus kan jag förinställa, men här på bloggen vill jag ha lite av det som är aktuellt och det jag gör just nu. Å det gör mej ingenting, så här har jag haft det i 18 år. Jag är van 🙂

Kraven för vår vinterresa ska vara värme och bra pris, gärna all inclusive så vi bara kan sätta oss vid dukat bord och inte behöva bry oss. Charter brukar alltså bli alternativet, just för att det är bekvämast. Men vi är inte fast på hotellet ändå, om ni tror det. Vi är nog mer rörliga än många andra och ger oss ut på en hel del upptäcktsfärder under resans gång. Så blir det även den här gången, även om vi åker till en plats som är välbekant för oss.

Det blir nämligen Egypten. Igen. Efter en massa letande och resonerande kom vi fram till att det är enklast och billigast, då vi vill spara pengarna till en större resa till vår 10-åringa bröllopsdag. Det har blivit väldigt dyrt att resa, vi vill ha varmt och lugnt – men inte betala 50 000 för ett par veckor. Efter att ha jämfört olika resor landade vi på Makadi Bay strax söder om Hurghada. En plats vi hört massor om och iaf tänkt besöka någon gång. Varför inte nu?

Här ovan ser ni bilder från förra årets resa till Hurghada.

Återigen har vi hittat ett sk vuxenhotell, utan barn och utan underhållning. Bara lugn och ro. Vi tryckte på bokaknappen och delade vårt beslut på facebook. Vi har ju fått en massa nya roliga bekantskaper på senaste åren och tänkte att någon kanske ville följa med. Å det gjorde det. Våra husbilsvänner Helene och Krister ville också hänga på. Så himla roligt!

Vi har aldrig reste med vänner förut, bara med familjen – så detta blir väldigt spännande. Å nu när de följer med och det är deras första gången i Egypten, måste vi ju åka till Kairo och se pyramiderna. Jag älskar Kairos galna kaos och härliga atmosfär och vill gärna visa upp den lite annorlunda huvudstaden för dem. Vi stannar två veckor, medan vännerna bara är med första veckan. De kommer ha sån ångest när de lämnar oss, men har jobb hemma som hindrar dem från att vara med hela tiden.

Så nu planerar vi för fullt. De fixar pass och vaccinationer, medan vi letar efter någon som kan ta oss till Kairo och hänga med oss där. Det är en utflykt på ett dygn ungefär, bara vägen dit tar 6-7 timmar. En fantastisk resa genom öknen medan man ser solen gå upp. Det brukar vara helt magisk. Det är 10 år sedan vi var i Kairo senast, så det blir kul att komma dit igen. Såklart blir det film från besöket vid pyramiderna!

Vi åker 1 januari, tidigt på morgonen – så det blir till att fira nyår tillsammans innan vi drar till Arlanda. Det ska bli så kul och spännande. Man undrar ju lite om de kommer att älska Egypten lika mycket som vi gör. Hoppas det 😛


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Vi har bokat resa!

  1. Ja det har blivit dyrt att resa. Man får helt klart gräva lite djupare i plånboken. Har varit i Egypten en gång, och visst är Kairo lite speciellt. Åkte också från Hurgada dit. Är så glad att jag har sett det en gång i mitt liv.

  2. Låter som en härlig tradition med vinterresor, och att kunna åka iväg på fler. Tycker inte heller att de är nått konstigt att även arbeta lite fast man är på semester, speciellt inte inom er bransch

  3. Hej vad roligt att ha det att se fram emot och ha som en morot framåt. Samt kul att åka dit igen, samt tror att ni kommer bli jättenöjda. Roligt att era nyfunna vänner hakar på

  4. Kul att ni har bokat resa till Egypten. Å vad kul att vänner är med er första veckan. Skönt att ha ett stilla hotell där ni kan ta det lugnt. Men samtidigt göra utflykter.
    Att se pyramider skulle vara häftig. Oj vilken resa dit. Men väl värt resan antar jag 🙂.
    Vilken häftig grej att starta år 2025 på! 😃

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *