Böcker man plöjer

Böcker man plöjer

Jag älskar att försvinna in i en bok. Ni vet så där så man läser en mening och sen kan man inte sluta. Tid och rum försvinner och man blir irriterad om man måste avbryta läsningen. Såna böcker gillar jag och i den här högen finns några såna.

Jag har läst varenda bok av Julia Quinn som hittills blivit översatt. Den första låg länge och väntade, men när jag väl tog tag i den så var jag förlorad. Efter det har jag kastat mej över dem så fort de kommit och sedan plöjt den på någon dag. Självklart har jag sett allt som kommit på Netflix också och det var så jag fick maken att också läsa böckerna. Martin är förmodligen en av väldigt få män som också läst varenda bok och som alltså gillar dem 🙂

Så vi börjar väl med den senaste som också är överst i den här bokhögen:

På äventyr med Poppy Bridgerton – Julia Quinn

Tredje delen i serien Familjen Rokesby – om generationen innan syskonen i Familjen Bridgerton. Detta är alltså typ 10-15 boken i serien, om man räknar från att den första översättningen kom till Sverige. Jag tycker att man ska läsa dem i ordning för att hänga med bäst.

Just den här handlar om Poppy Bridgerton som är både självständig och äventyrlig, men hon är definitvt inte förberedd på att bli kidnappad av pirater. Men de har inget val säger de, behandlar henne trots allt väl och stuvar in henne i kaptetens hytt på deras skepp. Kapten Andrew Rokesby blir rätt överraskad över att helt plötsligt hitta en kvinna i sin hytt. När han upptäcker att det är Poppy, och att hon dessutom är en Bridgerton inser han att han måste få hem henne i säkerhet och att hon absolut inte får veta vem han egentligen är. Men först ska de segla till Portugal fram och tillbaka utan att hennes familj märker något…

Som alltid i Julia Quinns böcker så är det mycket humor, dråpliga situationer, fyndiga lösningar och massor med kärlek och romantik. Här kastar vi oss som sagt över böckerna, bägge två och så var det även den här gången. Till våren kommer tydligen nästa , då får vi se vem som hinner först – den här gången var det maken 🙂

Hundra dagar i juli – Emelie Schepp

Emelie Schepp är författaren som trodde så mycket på sin första roman att hon gav ut den på eget förlag och på egen bekostnad. Sedan dess har henne böcker om Jana översatts till massor med språk, blivit tv-serie och ska eventuellt även bli film. Succé alltså!

Nu har Emelie lagt Jana åt sidan lite och fokuserar istället på Maia ett tag framöver. Maia tvingas flytta till Motala för att sonen ska få rätt sjukvård och hon samtidigt ska kunna få hjälp av sin mamma. Hon hinner inte ens börja sin tjänst som polis i området innan hon dras in i ett komplicerat fall. Tillsammans med kollegan Greg ska hon hitta gärningsmannen i ett mordfall som hör ihop med ett tidigare försvinnande. Samtidigt gör hon allt för att hjälpa sin trettonårige son Tim som ligger på sjukhuset, i akut behov av ett nytt hjärta. Det blir en kamp mot klockan, en historia om liv och död faktiskt, som är både gripande, känslosam och spännande. Dessutom med en väldigt ovanlig upplösning.

Jag gillar verkligen detta och hoppas det blir fler böcker om Maia och Greg.

Vatten över huvudet & Beska droppar – Frida Gråsjö

De här är de första två böckerna i mysdeckarserien om Hanna och Morden vid 17: slussen. Hanna är en utbränd advokat från Stockholm som kommer till Dalsland för att ta hand om sin morfar. Han har brutit benet oc kan inte sköta sitt uppdrag som slussvaktare vid 17:e slussen i Dalslands kanal.

Hon tänker att några lugna veckor på landet kan göra henne gott, men rätt snart inser hon att slussvaktarstugan blivit byns samlingslokal, där både föreningsfrågor och byskvaller avhandlas. Snart sker dessutom ett mord som hon självklart dras in i för att lösa. Medan hon letar ledtrådar lär hon känna morfars grannar och samhället hon kommit till, där finns dessutom en och annan trevlig ungkarl…

I Beska droppar hoppas Hanna fortfarande att det önskade lugnet vid den 17:e slussen i Dalslands kanal ska infinna sig. Detta trots att hennes mamma Mona svept in hos morfar som en stormvind och fört med sig både gröna drinkar, kristaller och lite ”mumbojumbo”. Dessutom har Monas vännina, influencern Eva flyttat in. Hon driver byns enda äldreboende och försöker enträget få Hanna att dricka det nyttiga te hon säljer i sin webbshop.

När Hanna hittar Eva död på badrumsgolvet finns inga ledtrådar till vad som hänt. Enligt polisen är mord inte uteslutet. Hanna tar tillfället i akt och tillsammans med morfar startar hon en utredning om dödsfallet som leder dem rakt mot nya hemligheter i grannskapet. Under detektivarbetet har relationen till ett par av ortens män intensifieras, men är hon verkligen redo för kärlek?

Det här är så hjärtliga, mysiga och roliga böcker. Det ska bli roligt att följa Hanna i fler böcker.

Fyra härliga böcker, alla slukade jag snabbt från pärm till pärm. Alla utom Emelie Schepps är lättsam och underhållande läsning, såna där som man lixom grottar ner sej i och myser med. Schepp kan man ju tro att det bara är spännande, men det är även känslosamt och väldigt fint. Fyra bra böcker helt enkelt!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *