Amma eller inte amma – det är frågan!

Amma eller inte amma – det är frågan!

Nu har man kommit fram till att barn som ammas blir mindre stressade än barn som fötts upp med flska. Detta tror jag inte mycket alls på…
 
Jag tror det handlar om hemförhållanden, stress i familjen, rörig miljö mm. Har man ett lugnt hem och en lugn, stilla tillvaro när man ger maten, oavsett om den är i flaska eller tutte, spelar nog ingen större roll. Får barnen en lugn matsituation och en harmonisk start i livet så tror jag att man förebygger stress, även vid ”flasuppfödning”.
 
Däremot tror jag det är bättre att amma i början för att förhindra vissa allergier och sjukdomar. Men det är ju en annan sak…
 
Jag ammade mina grabbar 4-5 månader. Jag tyckte inte om det, utan gjorde det för att jag hört att man skulle det. När grabbarna tyckte maten var godare än min mjölk, var jag överlycklig! Man måste ju få göra som man vill och tycker är bäst, utan att få dåligt samvete.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *