Sjuka unga vuxna…

Sjuka unga vuxna…

(s) vill göra unga vuxna friskare. Då menar man åldern mellan 18-25. Man vill genomföra satsningar för att förhindra självmord, få bukt med ätstörningar och utveckla ungdomasmottagningar. Jätte bra! Men…
 
Om man mår dåligt som 18-åring har man nog gjort det som yngre också… man måste sätta in tidiga åtgärder! Det är det som är kärnfrågan!!!
 
Man kan se förskolebarn som mår väldigt dåligt, men BUP har inga tider för så små barn om det inte är väldigt akut. BUP måste få mer resurser, fler mottagningar och alltid vara bemannade. Köerna får vara max 3 månader för utredning, 6 mån för diagnos och sen ska man få hjälp även efter diagnos.
 
Vi fick diagnos efter 3 år i kö och sen ingen som helst hjälp. Allt vi lärt oss har vi själva sökt reda på och läst oss till.
 
Får man hjälp tidigt har man tagit många förebyggande steg mot en ungdom som mår så bra det går. Här får man inte spara pengar, den besparingen kommer långt senare när vi slipper ha dessa killar (och tjejer) i våra fängelser eller på våra psykmottagningar.
 

Ett svar på ”Sjuka unga vuxna…

  1. Både, att FÅ utredningstider OCH insatser, varierar från plats till plats. Somliga områden är mer belastade än andra.
    Kan ÄNDÅ, hålla med Dig om, att det behövs Fler mottagningar och människor med kompetens, att Hjälpa.
    Sen kan man undra…vad för Samhälle i Stort, vi har…där såna här behov…accelererar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *